2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Arıtma tesisinin %50'si tamamlandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Karaduvar Mahallesi'nde 270 dönüm arazi üzerine inşa edilen Atıksu Arıtma Tesisi inşaatının yüzde 50'lik bölümü tamamlandı.

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin'i tertemiz bir denize kavuşturacak olan ve Türkiye'nin en büyük projelerinden birisi olma özelliğini taşıyan Atıksu Arıtma Tesisi inşaatının büyük bir hızla devam ettiğini belirterek, bugün itibariyle çalışmaların yarısını tamamladıklarını ve inşaatın ilerleme hızının belirlenen plana göre işlediğini ifade etti.

Kent merkezinden gelecek pis suları Atıksu Arıtma Tesisi'ne taşıyacak tahliye borularının döşeme işleminde Adliye binası önüne kadar geldiklerini kaydeden Özcan, bu hızla devam edilmesi halinde Atıksu Arıtma Tesisi'nin 2009 yılının Şubat ayında faaliyete geçeceğini belirtti.

Boru döşeme çalışmaları nedeniyle bazı bölgelerde trafiğin tek şeritten verildiğini kaydeden Özcan, Temmuz ayının sonuna kadar boru döşeme işleminin sona ereceğini ve trafiğin eski düzenine kavuşacağını söyledi.

Arıtma Tesisi'ndeki diğer çalışmaların da 24 saat aralıksız devam ettiğini sözlerine ekleyen Özcan, "Söz konusu tesisin hayata geçmesiyle birlikte Mersin kent merkezi ve kentin doğusunda kalan beldelerin pis suları arıtılıp temiz su olarak denize pompalanacak. Bu çalışma bir deniz kenti olan Mersin'in turizmine de kısa vadede büyük katkı sağlayacaktır. Mersinlilerin temiz bir denize kavuşmasına 1 seneden az bir zaman kaldı" dedi.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 14:08:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bayram göklü IP: 88.230.177.xxx Tarih : 19.06.2008 23:18:43

mersın buyuksehır beledıyesı sayın baskanımıza yapmıs oldugu hızmetlerden ötürü,tesekkür ediyorum ve mersınımızı bır tatil sehrı olarak görmek en buyuk hayalımız.