5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Arkadaşlarını dualarla andılar

Selçuk Üniversitesi Silifke-Taşucu Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Halis Oğuz ve öğrenciler, geçen pazar günü trafik kazasında hayatını kaybeden Ali Çağan ve Kadir Murat Eren adlı öğrenciler için bir anma töreni düzenledi.

Kiraladıkları araçla hafta sonu tatillerini geçirdikleri Antalya'dan Silifke'ye dönüşleri sırasında Yeşilovacık beldesinde geçirdikleri trafik kazasında hayatlarını kaybeden Selçuk Üniversitesi Silifke-Taşucu Turizm Meslek Yüksekokulu Turizm Rehberlik Bölümü öğrencisi Ali Çağan ve Bahçe Ziraat Bölümü öğrencisi Kadir Murat Eren için Taşucu Atatürk Kültür Merkezi'nde bir anma töreni düzenlendi.

Törende konuşan Selçuk Üniversitesi Silifke-Taşucu Turizm Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi İshak Kozak, "İki öğrencimiz bizim için çok değerlilerdi. Bugün burada geçtiğimiz hafta sonu yaşanan trafik kazasında hayatını kaybeden öğrencilerimizi anmak için bir arada bulunuyoruz. Şu an duygu dolu anlar yaşıyorum. Çünkü iki öğrencimiz de benim öğrencilerimdi. Siz değerli öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve ailelerine başsağlığı diliyorum" dedi.

Ölen öğrencileri rahmetle andıklarını belirten Selçuk Üniversitesi Silifke-Taşucu Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Halis Oğuz ise, "Bugün fazla söze gerek olmadığını düşünüyorum. Yüksek okul olarak, bizler büyük bir aileyiz. Hatırlarsınız hep güzel ve neşeli günlerde bir araya gelir sevgiyi, saygıyı ve tüm güzellikleri birlikte yaşardık. Şimdi maalesef bugün burada üzüntüyü paylaşıyoruz. Hayatımızda sevinçler üzüntüler elbette olacaktır. Ancak bu üzüntü bizi hazırlıksız yakalamıştır. İki evladımızı canımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Gelecek için bir şeyler vaat eden iki öğrencimizi rahmetle anıyorum. Toplum ve aileleri için büyük bir kayıp. En azından sizler kendinize dikkat etmelisiniz ki, bize bir daha böyle acılar yaşatmayın. Siz öğrencilerime, değerli akademisyen arkadaşlarımıza, ölen öğrencilerimizin ailelerine ve Taşucu halkına başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra ölen öğrenciler için Kuran-ı Kerim okunarak dua edildi.
Törende ölen öğrencilerin okul ve sınıf arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı. Antalya'dan Mersin yönüne giden Kadir Murat Eren yönetimindeki 01 UB 339 plakalı otomobil, Yeşilovacık beldesinde karşı yönden gelen Ali A. yönetimindeki 46 E 6017 kamyonetle kafa kafaya çarpışmış, otomobil içinde sıkışan sürücü Kadir Murat Eren ile yanında bulunanlardan Ali Çağan olay yerinde, Musa Çopur (20) ise sevk edildiği Mersin Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

Aynı otomobilde bulunan yaralılardan Şeyhuncan Şahin, İrfan Değirmenci, Şeyma Akarık, Silifke Devlet Hastanesi'ne, kamyonet sürücüsü Ali A. ve yanında bulunan Arife A. ise Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alınmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 11:17:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?