3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Arkadaşlarının anısına fidan diktiler

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde geçtiğimiz ay elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Selçuk Üniversitesi Silifke-Taşucu Meslek Yüksekokulu öğrencisi Can Ünsal adına sınıf arkadaşları, okul yakınındaki bölgeye ağaç dikti.

Öğrencilerle birlikte ağaç dikimine katılan Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Halis Oğuz, şubat ayında elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Turizm ve Otelcilik İşletmeciliği 2. sınıf öğrencisi Can Ünsal'ın sınıf arkadaşlarının, kendilerine müracaat ederek arkadaşlarının anısına ağaç dikmek ve bir koruluk oluşturmak istediklerini bildirdiğini ifade etti.

Okul yönetimi olarak kendilerinin de okul önündeki arazinin bir bölümünü ağaçlandırmak üzere öğrencilere tahsis ettiklerini belirten Oğuz, "Silifke Orman İşletme Müdürlüğü'nden fıstık çamı fidanı temin ettik. Bugün örgencilerimle bu anlamlı faaliyeti gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

Oğuz, ağaç diken öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:
"Arkadaşlar, sizi bu anlamlı ve örnek davranışınızdan dolayı tebrik ediyorum. Buraya 100'den fazla fidan diktik. Ben size söz verdiğim gibi yer ve fidan temin ettim. Siz de bana diktiğiniz bu fidanları sahipleneceğinize, onları sulayacağınıza ve kurutmayacağınıza dair söz verin lütfen. İnancımız odur ki, Can Ünsal kardeşimizin ismi bu küçük korulukta yaşayacak; yeşeren bu ağaçların dalına konan her kuş, bu ağaçların gölgesinde oturup dinlenen her insan Can kardeşimiz için duacı olacaktır. Ayrıca buradan, fidanların temininde bize yardımcı olan Silifke Orman İşletme Müdürü Kubilay Akdeniz ve personeline teşekkür ederiz."

 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 15:24:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?