2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Arslanköylü kadınlar Almanya'da

Mersin'in Arslanköy beldesinde kurulan Arslanköy Çadır Tiyatrosu Kadınlar Topluluğu, Almanya'da Kadının Feryadı adlı oyunu sahneleyecek.

Pelin Esmer tarafından, Oyun adlı belgesel filmleri de çekilen kadınlar, topluluğun kurucusu ve sanat yönetmeni Arslanköy Yahya Aydın Lisesi Müdürü Hüseyin Arslanköylü ile birlikte Almanya'ya gitti.

Arslanköylü, "İlk olarak kadınların yaşamını anlatan Taş Bademler adlı oyunu 2002'de sahneledik. Almanya'da sahneleyeceğimiz Kadının Feryadı ise üçüncü oyunumuz. Bunların yanı sıra Kadının Çilesi, Köy Seyirlik, Önce Vatan ve Uyuz Eşek gibi çeşitleri oyunları sahneledik'' dedi.

Arslanköylü, şöyle konuştu: "Almanya'da gerçekleştirilecek olan 'Frankfurt İnterkültürel Tiyatro Günleri' etkinliği kapsamında gelen teklif üzerine çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Son olarak oyunumuzu Arslanköy Yahya Aydın Lisesi Salonunda üç gün boyunca köylülere sunarak son provalarımızı yaptık.'' Fatma Fatih, Fatma Kahraman, Saniye Cengiz, Ümmü Kurt, Behiye Yanık, Zeynep Fatih, Cennet Güneş, Mürşide Kahraman ile Meziyet Cengiz'in rol aldığı oyun bu akşam, Frankfurt'taki Gallus Theater'de izlenecek.

Sabah
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 12:49:53
Güncelleme :8 Ekim 2008 Çarşamba 13:21:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?