5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Asansör sahtekarlarına dikkat

Makine Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Naci Erçolak, Mersin'de son dönemde kim olduğu bilinmeyen kişi veya kişilerin binaların asansör kontrollerini yaptıklarını belirtip, yöneticilerden para talep ettiklerini belirterek, bu kişilere aldanılmamasını istedi.


Erçolak, yaptığı açıklamada, 2004 yılından bu yana Makine ve Elektrik Mühendisleri Odası olarak Mersin'de protokol imzalanan belediye sınırları içerisindeki asansörlerin kontrollerini gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, bu kontrollerde oda tarafından görevlendirilmiş, onaylanmış resimli kimlik kartı olan 1 makine, 1 de elektrik mühendisinin görev yaptığını belirtti. Kontrollerde mühendislerin yöneticilerden ücret talep etmediklerini ve yöneticilere bilgilendirme formu vererek kontrollerini tamamladıklarını ifade eden Erçolak, "Daha sonra yöneticilerin, Makine Mühendisleri Odası'na gelerek asansör raporlarını almaları ve bu hizmetin karşılığı olarak alınan ücreti de makbuz karşılığı vermeleri gerekmektedir" dedi.


Asansör kontrollerindeki işleyiş bu şekilde olmasına rağmen, son günlerde kim olduğu bilinmeyen kişi veya kişilerin, binaları gezerek asansör kontrolleri ile ilgili geldiklerini ve 2. kontrol için mühendisleri getireceklerini söyleyip, ücret istediklerini kaydeden Erçolak, "Tüm yöneticilerimizi ve apartman sakinlerini bu sahtekarlara karşı dikkatli olmaya davet ediyoruz ve bu tür olayları yaşayan bina yöneticilerinin veya apartman sakinlerinin en yakın polis merkezine giderek suç duyurusunda bulunmalarını istiyoruz" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2009 Perşembe 19:05:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?