2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Asansörler internetten izlenebilecek

Mersin'de asansörlerin bundan böyle internet üzerinden izlenebileceği bildirildi.

Makina Mühendisleri Odası (MMO) ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Mersin şubeleri işbirliğinde gerçekleşen uygulamayla ilgili basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan MMO Mersin Şube Yönetim Kurulu Başkanı Naci Erçolak, asansör kontrolleri ile ilgili bakanlıklara, odamıza, valiliklere, belediyelere ve kullanıcılara önemli görev ve sorumluluklar düştüğünü belirterek, "Asansör sistemlerinin bilimsel, teknik proje ve uygulamalara ihtiyacı vardır. AB standartlarına uyum konusunda büyük bir dağınıklık yaşanmaktadır. Bu açıdan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, TSE, meslek odaları, üretici firmalar, mühendisler ve ilgili diğer kuruluşların denetimlerinin yaygın ve etkin kılınmasının gerek can ve mal güvenliği, gerekse haksız rekabeti önlemek açısından önemi bugün de sürmektedir” dedi.

Ankara’dan sonra Mersin’de de hayata geçecek bir uygulama başlattıklarını bildiren Erçolak, Mersin’de 2004 yılından bu yana Yenişehir, Akdeniz, Toroslar, Mezitli ve Tece belediyeleri ile protokoller yaptıklarını ifade etti. Bu çerçevede, periyodik olarak asansör kontrolleri yaptıklarını ve bu kontroller sonucunda hazırladıkları ‘Asansör raporunu’ “mersin.mmo.org.tr” internet adresinden yayınladıklarını söyledi. Erçolak, bunun yanında MMO Asansör Kontrol Merkezi’nin kurulduğunu, bu merkezin Türkiye’deki ilk ve tek yerli onaylanmış kuruluş olduğunu da vurguladı.

“Mersin’de, protokol çerçevesinde yapılan kontrollerde yüzde 71 oranında güvenli, yüzde 26 oranında da güvenli olmayan asansör tespit ettik. Güvenli olmayan asansörlere kırmızı etiket yapıştırdık” diyen Erçolak, “Her gün onlarca kez bindiğimiz, çocuklarımız ve ailemizle beraber kullandığımız asansörlerin periyodik kontrollerini mutlaka takip etmemiz, kırmızı etiket yapıştırılan asansörlere kesinlikle binmememiz gerekiyor” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2008 Perşembe 15:12:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?