5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Asansörlere hassasiyet gösterilmiyor

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Mersin Şube Başkanı Naci Erçolak, kent merkezinde yapılan asansör kontrollerinde risk taşıyan asansörlerle ilgili gerekli bakım ve onarım yapılması noktasında hazırlanan raporlara ilgililerin yeterli hassasiyeti göstermediğini söyledi.

Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Mersin İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Kamer Gülbeyaz, Makine Mühendisleri Odası (MMO) Mersin Şube Başkanı Naci Erçolak ile birlikte Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk'ü makamında ziyaret ederek, görüş alış-verişinde bulundu. Ziyarette öne çıkan konu ise kentteki asansör denetimleri oldu.

Burada konuşan Kamer Gülbeyaz, yapılan protokollerle birlikte 2004 yılından bu yana Mersin merkezde yer alan yerleşim bölgelerindeki asansörlerin denetimini yaptıklarını hatırlatarak, yasa gereği söz konusu denetimlerin ilgili belediyeler tarafından yapılması gerektiğini, ancak söz konusu belediyelerde yeterli sayıda teknik eleman olmadığı için bu görevi yapılan protokollerle kendilerinin üstlendiğini dile getirdi.

Naci Erçolak ise, kontrollerde risk taşıyan asansörlerin gerekli bakım ve onarımının yapılması noktasında gerek site yöneticilerinin, gerekse de konut sahiplerinin yeterli hassasiyeti göstermediğini vurguladı. Denetimlerle birlikte hazırlanan raporların vatandaş açısından hayati önem taşıdığını savunan Erçolak, bu raporların da ilgililerce daha ciddi bir şekilde ele alınarak, gerekenin en kısa sürede yapılmasını ve bu noktada hedefe ulaşılabilmesi için yerel yönetimlerle sıkı bir işbirliği içinde olmak istediklerini söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk de, ilçede yer alan bina ve konutlardaki asansörlerin sağlıklı bir şekilde çalıştırılması konusuna hassasiyetle yaklaştıklarını kaydetti.

Türk, “Odalarımızın konuyla ilgili uyarıları doğrultusunda, vakit kaybetmeksizin halkımızın ve özellikle çocuklarımızın kullandıkları asansörlerle ilgili apartman yöneticileri ve sorumlularla irtibata geçeceğiz. Vatandaşlarımız, ülkedeki ekonomik kriz gerçeğinden dolayı yeterince hassas davranmamış olabilirler. En kısa sürede çalışmalara başlayıp vatandaşımızı da mağdur etmeden bu konudaki eksiklikleri gideririz. Çünkü bizim için halkımızın güvenliği son derece önemli” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 09:58:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?