5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Asansörlere sıkı denetim

Mersin'in merkez ilçesi Akdeniz'de yer alan ve kullanımda olan tüm asansörler yeniden denetimden geçirilecek. 1999 yılından bu yana sürdürülen denetimler kapsamındaysa ilçede riskli asansör sayısında da ciddi bir düşüş yaşandığı bildirildi. Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ile Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Mersin Şube Başkanı Kamer Gülbeyaz ve Makina Mühendisleri Odası (MMO) Mersin Şube Başkanı Naci Erçolak arasında 'Asansör Denetim Protokolü' imzalandı.

Başkanlık makamında gerçekleştirilen protokol töreninde konuşan Fazıl Türk, söz konusu denetimlerin hayata geçirilmesi noktasında Mersin'de ilk adımı attıklarını ve ilk protokolün de 1999 yılında imzalandığını hatırlattı. Türk, "Vatandaşların can ve mal güvenliği bizim için önemli. Ayrıca kentimiz, ilçemiz ve vatandaşlarımız yararına sivil toplum kuruluşları ile her konuda işbirliği içinde olacağımızı daha öncede belirtmiştim. Bu protokol bu anlayışımızın güzel bir örneği oldu" dedi.
EMO Mersin Şube Başkanı Kamer Gülbeyaz ise, asansör denetimleriyle ilgili çalışmaların önceki yıllarda Akdeniz ilçesinde gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, yapılan denetimlerdeyse risk taşıyan ve vatandaşlar açısından hayati tehlikesi olan asansörlerin tespit edildiğini ve ardından da gerekli işlemlerin yapıldığını anlattı. MMO Mersin Şube Başkanı Naci Erçolak da, ilçede ilk kez 1999 yılında başlatılan asansör denetimlerinde oldukça önemli sonuçlara ulaşıldığını ve bu kapsamda da 'kırmızı çizgi' diye tabir edilen; kullanılamaz durumdaki asansör sayısındaysa ciddi bir düşüş yaşandığının altını çizdi. Naci Erçolak, "İmzaladığımız bu protokolle yapacağımız çalışmalarla da, arızalı asansörleri tespit ederek gerekli bakımlarının yapılmasını sağlayacağız" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 11:54:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?