5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Asfalt çalışmalarına inceleme

Mersin'in Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, köylerde yapılan asfalt çalışmalarını yerinde inceledi.

Özel İdare Müdürü Erkan Arıcı ile birlikte İlçemiz Sökün Köyü'ne giden Kaymakam Beyoğlu, 2009 yılı Özel İdare yatırım programı kapsamında yapılan 1,5 kilometre köyiçi, 1,5 kilometre Sökün köyü ile Arkum Beldesi arasında olmak üzere toplam 3 kilometrelik ikinci kat asfalt yapım çalışmasını inceledi.

Kaymakam Beyoğlu, çalışmaları inceledikten sonra yaptığı açıklamada, "Özel İdare yatırım programı kapsamında 2009 yılında toplam 25 kilometre ikinci kat asfalt, KÖYDEYS tarafından da 8 kilometresi birinci kat, 1 kilometresi ikinci kat asfalt olmak üzere 9 kilometrelik asfalt yapımı bulunuyor.

Özel İdare programı kapsamında Sökün Köyü'nde 3 kilometre, Keşlitürkmenli-Ovacık alanı arasında 2 kilometre, Senir-Nuru-Pelitpınarı arasında 2 kilometre, Ovacık-Taşkıncık-Cambazlı arasında 3 kilometre olmak üzere toplam 10 kilometrelik ikinci kat asfalt çalışması tamamlandı. Uzuncaburç-Yaardıç-Kızılgeçit arasında 3 kilometre, Kırobası-Sina-Kıvrıklı-Koruklu-Hamzalar arasında 4 kilometre, Uzuncaburç-Yeniçıktı arasında 3 kilometre, Sömek-Seydili-Örenköy arasında da 5 kilometre olmak üzere toplam 15 kilometrelik ikinci kat asfalt çalışması önümüzdeki günlerde yapılacak.

Asfalt çalışması Temmuz ayının 1 ve 2. haftalarında yapılıyor olması, ideal bir çalışma zamanı. Bugünlerde gündüz sıcaklığı 38 ila 40, gece sıcaklığı ise 23 ila 25 derece arasında değişiyor. Bu sıcaklık da asfalt yapımı için ideal olan bir sıcaklık. Çünkü bu sıcaklıkta dökülen asfaltta sökülme olmayacağı için yol uzun süre kullanılabilir" dedi.

Program dışı çalışmaların da aralıksız devam ettiğine dikkat çeken Beyoğlu, "Özel İdare'ye ait araçlarımızla, köylerimizde muhtarlarımızın talepleri doğrultusunda program dışı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yine Organize Sanayi Bölgesi şantiye çalışmaları, Cüceloğlu Lisesi bahçe düzenlemesi de program dışı yapılan çalışmalar arasında" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 16:45:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?