3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Asfaltsız köy kalmayacak

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, yeni yasa ile Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanan köyleri ziyaretine Iğdır, Akdam, Parmakkurdu, Hebilli ve Puğ Karacadağ köyleri ile devam etti.

Beraberinde Başkan Vekili Kemal Sığırcıkoğlu, Genel Sekreter Uğurhan Kilis, Fen İşleri Daire Başkanı Abbas Sayılır, MESKİ Genel Müdürü Ömer Gülay ile köyleri ziyaret eden ve sorunları yerinde tespit eden Özcan, söz konusu köylerin sıkıntılarının başında gelen içme suyu, asfalt ve ulaşım gibi konularda gerekli çalışmaları başlattıklarını ifade etti.

Köylülerin sıkıntılarını tek tek dinleyen Özcan, kendilerine bağlanan 43 köyün hepsine eşit hizmet götürme gayreti içerisinde olduklarını kaydetti. Özcan, "Yeni yasa ile yaşadığınız köyler bize bağlandı. Biz de elimizdeki imkanlar doğrultusunda köylerinizin eksiklerini tamamlamaya çalışıyoruz. Şehir merkezinden uzakta yaşadığınız için kendinizi yalnız ve unutulmuş hissetmeyin. Buralara sizleri dinlemek, sorunları görmek ve çözüm üretmek için geldik. Bu hizmetleri yapmak bizim asli görevimiz ve bu görevi yerine getirirken küçük büyük demeden ve parti ayrımı gözetmeden çalışıyoruz. En geç 2 ay sonra köylerinize tekrar gelerek hizmetlerin ilerleme aşamasını kontrol edeceğim" dedi.

2009 yılına kadar Mersin genelinde yolu asfaltlanmayan tek köy kalmayacağı sözünü veren Özcan, bu yıl hedeflerinin 300 bin ton asfalt kullanmak olduğunu belirtti. 2006 yılında asfalt konusunda Türkiye üçüncülüğünü elde ettiklerini kaydeden Başkan Özcan, bu yıl çıtayı daha da yükselttiklerini ifade etti.

İçme suyu konusunda MESKİ yetkililerinin gerekli fizibilite çalışması yaptıklarını da belirten Özcan, ulaşım sorununu en geç 2 ay sonra çözeceklerini kaydetti. Mart ayında 40 adet yeni otobüs daha almak için ihale yapacaklarını dile getiren Özcan, bu otobüsler geldikten sonra tüm köylere birer hat verileceğini ifade etti.

Mersin merkezde gerçekleştirdikleri alt yapı, atık su arıtma tesisi, kongre merkezi gibi önemli projeler hakkında da köylülere bilgi veren Macit Özcan, çöp konusunda yaşanan sıkıntının sonuna geldiklerini belirtti. Yeni çöp yeri ile ilgili olarak tüm engellemelere rağmen önlerinde hukuki bir engel kalmadığını kaydeden Özcan, önümüzdeki hafta Danıştay'dan gelecek bilirkişilerin rapor hazırlayacağını ve raporun kendi lehlerine çıkması durumunda yeni çöp alanına ilk kazmayı vuracaklarını ve Toroslar halkını bu problemden kurtaracaklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2008 Cumartesi 13:11:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?