30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Aşırı yağış kaza getirdi

Mersin'in Tarsus ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 18 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Tokat'tan Hatay'a giden Yusuf Özbebek (46) yönetimindeki 31 HT 546 plakalı otobüs, Çamalan mevkisinde aşırı yağıştan dolayı direksiyon hakimiyetinin kaybolması sonucu refüj girerek yaklaşık 10 metre sürüklendikten sonra devrildi. Araç içinde bulunan yolcular yola savruldu. Yolculardan Remzi Doğan (44) olay yerinde hayatını kaybetti.

Kazayı ihbar alan polis ve jandarma ekipleri olay yerinde gelerek, yol tedbirlerini aldı. Aşırı yağmura rağmen zor anlar yaşayan görevliler, olası bir kaza daha olmaması için yoğun çaba harcadılar. Kazada, yaralanan yolcular Tarsus ve Adana'daki hastanelere kaldırıldı.

Yolculardan Abdullah Can Atacan, "Uyuyordum. Birden bir gürültülüyle uyandım. Aşırı derecede yağmur yağıyordu" dedi. Yaralı yolculardan Yaşar Durak (58), Abdullah Can Atacan (25), Eshabi Güllü (61), Hatice Durak (51), Aytaç Taş (21), Kasım Asan (42), Murat Candar (22), Mehmet Şeftali (21) ve Aylin Alptekin (27) Tarsus'ta bulunan hastanelerde tedavi görüyor. Araçta şoförle birlikte 19 kişinin bulunduğu öğrenildi.

Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2011 Cuma 16:22:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?