2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Askerden öğrencilere destek

Mersin'de, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı tarafından kurulan 'Mehmetçik Dershanesi' bünyesinde toplam 102 lise öğrencisine üniversiteye hazırlık kursu verilecek.

Kursun açılışı kapsamında Mersin Anadolu Kız Meslek ve Meslek Lisesi'nde bir tören düzenlendi. Törene; Mersin Vali Yardımcısı Kaya Çıtak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Soner Polat, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın ve çok sayıda davetli katıldı.

Burada konuşan Tuğamiral Soner Polat, başarılı ancak maddi durumu iyi olmayan gençlere eğitim imkanı sağladıklarının altını çizerek, açılan kurslarla birlikte özel olarak seçilen 6 yedek subay ve üniversite mezunu kısa dönem erlerle birlikte en ileri, en iyi eğitim tekniklerinin kullanılarak öğrencilerin üniversite sınavlarına hazırlanacağını kaydetti.

Polat, "Bu konuda son derece heyecanlı, bilinçli ve iddialıyız. Akdeniz Bölge Komutanlığı ve şehrin tüm imkanlarını seferber ederek öğrencilerimizin başarılı olabilmesi için en uygun ortamı hazırlayacağız. İçtenlikle inanıyorum ki bu öğrencilerimiz önce üniversiteyi kazanacak, daha sonra da Atatürk ilke ve devrimleri rehber edinerek ülkemize çeşitli hizmetlerde bulunacaklardır" dedi.

Konuşmaların ardından Tuğamiral Soner Polat, katkı ve katılımlarından dolayı Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül'e bir teşekkür plaketi sundu. Törene katılan protokol üyeleri ve askeri erkan daha sonra 'Üniversiteye Hazırlık Kursları'na katılan öğrencilerle bir araya geldi. Sınıfları gezen Vali Yardımcısı Kaya Çıtak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Soner Polat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan sınıfları gezerek, burada kurslarla ilgili bilgiler aldı.

Öte yandan, toplumsal gelişime destek çalışmaları kapsamında Mersin'de Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı tarafından 2002 yılında kurulan Mehmetçik Dershanesi, 2007 yılına kadar Mersin Orduevi bünyesinde Mersin Üniversitesi'nin de desteğiyle çalışmalarını sürdürüyordu. Ancak yeni bir projeye imza atılarak Mehmetçik Dershaneleri, Mersin Anadolu Kız Meslek ve Meslek Lisesi Hizmet Binası'nda faaliyetlerine devam edecek. Burada Mersin merkezde yer alan 22 ortaöğretim kurumundan belirlenen toplam 102 öğrenciye; alanında uzman 6 yedek subay tarafından; Türkçe, Matematik, Fen, Kimya, Coğrafya ve Tarih dersleri verilecek.

'Kazanmak İmkansız Değildir' sloganıyla hazırlanan kurs kapsamında oluşturulan sınıflara da 'Piri Reis', 'Turgut Reis', 'Kemal Reis' ve 'Hızır Reis' isimleri verildi. Tamamen ücretsiz olarak düzenlenen kurslarla birlikte her öğrencinin farklı öğrenim düzeyi olduğu düşünülerek; bireysel öğretim tekniği uygulanacağı, ders dışı zamanlarda da etüt çalışması yapılacağı bildirildi. Bunların yanında da belirli periyotlarda deneme sınavları yapılacağı ve yıl boyunca da öğrencilere rehberlik hizmeti verileceği kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 18:29:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ümran aydıngöz IP: 78.164.253.xxx Tarih : 3.12.2008 20:18:58

böyle bir organizasyonu aktifleştirmek gerçekten büyük bir kazanımdır gençlik ve mersin için.askerlerimizi,sayın valimizi ve belediye başkanımızı kutlarız