8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Askerler meslek kurslarını bitirdiler

Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Veysel Kösele, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin askerlerin meslek sahibi olması amacıyla başlattığı proje kapsamında 2000 yılından bu yana bin 17 askerin meslek sahibi olduğunu belirterek, "Bu büyük bir hizmettir" dedi.


Milli Eğitim Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi tarafından Akdeniz Bölge Komutanlığı'nda 7 dalda açılan kursları başarıyla bitiren askerler belgelerini aldı.
Akdeniz Bölge Komutanlığı'nda düzenlenen belge dağıtım töreninde; arıcılık, tarla bitkileri, bağcılık, seracılık, zirai mücadele, meyvecilik, gıda ve beslenme dallarında açılan kursları başarıyla bitiren 66 asker belge aldı. Törene; Vali Vekili Ardahan Totuk, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Veysel Kösele, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, Emniyet Müdür Vekili Süleyman Ekizer, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy'un yanı sıra çok sayıda er ve erbaş katıldı. Törende, 200 saatlik eğitim görerek belge almaya hak kazanan erlere, Vali Vekili Ardahan Totuk ve Tuğamiral Veysel Kösele tarafından belgeleri verildi.


Törende konuşan Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Veysel Kösele, kurslar sayesinde askerlik hizmetini yapmaya gelen erlerden herhangi bir mesleğe sahip olmayanların, bundan sonraki yaşamlarında ellerinde bir meslek olacağını söyledi. Bu projenin 2000 yılında Genelkurmay Başkanlığı'nın planlaması ile yürürlüğe girdiğini hatırlatan Tuğamiral Kösele, "Amaç bir yerde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne hizmet verirken, kendi branşları ile ilgili görevleri yerine getirirken, bir yandan da meslek kazanmalarına imkan sağlamaktır. 2000 yılından itibaren toplam 24 ayrı meslek dalında 91 kurs açılmış ve bu kurslara bin 191 erbaş ve er katılarak, bunların bin 17'si başarılı olmuştur. Bu çok büyük bir hizmet" dedi.


Düzenlenen kurslarda askerlerin 200 saat eğitim aldıklarını ifade eden Tuğamiral Kösele, kursa 83 askerin katıldığını ve 66'sının mezun olabildiğini kaydetti. Alınan belgelerin Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde her yerde bir işe müracaat ederken lazım olacağına dikkat çeken Kösele, askerlere bundan sonraki yaşamlarında başarılar diledi.

 
Belge dağıtım töreninde erler adına bir konuşma yapan Engin Kafalı ise, vatani görevlerini yapmak üzere asker ocağına geldiklerinde birçoğunun mesleği olmadığını belirterek, "Türk Silahlı Kuvvetleri bizlere göstermiş olduğu ilgi, sevgi ve şefkatin yanında meslek sahibi yaparak evlerimize göndermektedir. Bizler için açılan meslek kurslarını bitirmenin gururunu yaşamaktayız" diye konuştu.

 
Konuşmaların ardından verilen kokteyl ile belge dağıtım töreni sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2007 Cuma 12:00:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?