2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

ASKF'de Mithat Ertaş güven tazeledi

Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nda (ASKF) başkan değişmedi.

Gerçekleştirilen genel kurulda, başkanlık görevine yeniden getirilen Mithat Ertaş güven tazeledi. Ertaş, görev süresi boyunca sporun ilkelerinden hiçbir zaman sapmadıklarını vurguladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Macit Özcan Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen, ASKF 10. Olağan Kongresi'nde divan başkanlığını da Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ali Gülleri üstlendi.

Tek listeyle gidilen seçimlerde oy kullanan delegelerin tamamının desteğini alan mevcut başkan Mithat Ertaş, yeniden başkan olarak seçildi.

Hiçbir menfaat gözetmeksizin sadece amatör spora hizmet etme anlayışında olduklarını kaydeden Mithat Ertaş, sloganlarının ise sevgi, kardeşlik ve dostluk olduğunu dile getirdi. Ertaş, 3 yıldan bu yana başkanlık görevini yürüttüğünü hatırlatarak, bu süre içerisinde de spor anlayışı ve ilkelerinden hiçbir zaman taviz vermediklerini ve amatör spor kulüplerinin başarısı için çalıştıklarını vurguladı.

Her yıl düzenlemiş oldukları ve geleneksel hale getirdikleri; 'Yılın Enleri Spor Ödülleri' ile birlikte Mersin'de amatör sporun ve başarılı sporcuların desteklenmesini özendirdiklerini belirten Mithat Ertaş, başta Mersin Büyükşehir Belediyesi ve İl Özel İdaresi olmak üzere ilçe belediyelerden amatör spora ayrılan ödenek doğrultusunda malzeme temin ederek, bunu spor kulüplerine dağıttıklarını da sözlerine ekledi.

Ertaş, tüm birimlerin birbirleriyle uyum içerisinde çalıştığına dikkat çekerek, bir sezon boyunca oynanan müsabaka sayısını da bin 600'den, 2 bin 600'e yükselttiklerini ve bunun da önemli bir başarı olduğunu savundu. Mithat Ertaş, "Tüm bunların yanında taban birlikleriyle uyumlu bir şekilde çalışmaya özen gösterdik. Amatör sporun sorunlarını, sıkıntılarını kurum ve kuruluşlarla paylaşarak çözmeye çalıştık. Mersin spor camiasının en büyük sıkıntısı olan 'Amatör Spor Evi'nin biran önce yapılması için çaba harcıyoruz. Ancak bizlerin gösterdiği bu hassasiyeti bazı kurumlar söz verdiği halde göstermiyor" dedi.

Mersin Serbest Bölgesi civarında yer alan Tırmıl'daki futbol sahasının bulunduğu alan üzerine 4 adet futbol sahasıyla birlikte basketbol ve tenis kortlarının inşa edilmesi için Mersin'in merkez ilçesi Akdeniz Belediyesi ile görüşmelerin sürdürüldüğünün bilgisini de veren Ertaş, merkez ilçe Toroslar'daki mevcut çöp depolama alanı üzerine kurulan futbol sahalarının da nizami ölçülerde olması için Büyükşehir Belediyesi ile anlaşma zemini aradıklarını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2008 Salı 18:00:35
Güncelleme :30 Eylül 2008 Salı 18:09:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?