2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Aşkları var, paraları yok!

Mersin'de üvey kızıyla evli olan 116 yaşındaki Hüseyin Kunt, 9 çocuk ve 15 torunu olmasına rağmen eşiyle birlikte sefalet içerisinde yaşam mücadelesi veriyor.

Kurtuluş Savaşı ve Mersin'in kurtuluşuna tanık olan Kunt, başından geçen 2 evliliğin ardından üvey kızı olan üçüncü eşiyle mutlu olmasını başarıyor.

Mersin'in varoşlar olarak tabir edilen Sağlık Mahallesi'nde üçüncü eşi Rukiye Kunt (70) ile birlikte yaşayan Hüseyin Kunt, 9 çocuğu ve 15 torunu olmasına rağmen komşularından başka hiç kimseden destek görmediklerini ifade etti.

Emeklilikleri ve herhangi bir sosyal güvenceleri olmadığı için gerek sağlık, gerekse maddi yönden zorlanan Kunt çifti, devletten kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor. Kurtuluş Savaşı ve Mersin'in kurtuluşunu gördüğünü anlatan Hüseyin Kunt, "Atatürk Mersin'e gelecekti.Herkes onu bekliyordu. Bende ilk sıralarda onu görebilmek için yerimi kapmıştım. Ancak, Atatürk'ten önce bir haber geldi. Atatürk hastaydı ve hastalığı nedeniyle gelememişti. Çok üzülmüştük. Ulu önderimizi göremedik" dedi.

Vatanın her şeyden önemli olduğunu vurgulayan Kunt, gençlerin vatanı daima koruması gerektiğini, gerekirse vatan için tekrar savaşabileceğini ifade etti.
Nüfus kayıtlarında 1915 doğumlu olarak görünen Hüseyin Kunt'un asıl yaşının 116 olduğunu söyleyen eşi Rukiye Kunt ise, "Devletimizin bize sahip çıkmasını istiyoruz. Devletimizden başka kimsemiz yok. Evlatlarımız da bize bakmıyor. Komşularımız olmasa aç yatıp aç kalkıyoruz. Komşular da nereye kadar yardım edecek" diye konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2008 Pazar 12:22:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?