4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Aşut yeniden DEİK yönetiminde

AŞUT YENİDEN DEİK YÖNETİMİNDE

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) yeni yönetiminde yeniden yer aldığı bildirildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) çatısı altında Türkiye'nin dış ticari ilişkilerinin geliştirilip arttırılması noktasında faaliyet gösteren DEİK, 'Olağan Genel Kurul' sürecini tamamladı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun doğal başkanlığını üstlendiği, Rona Yırcalı'nın ise İcra Kurulu Başkanlığı'nı yürütmüş olduğu seçimli genel kurulda toplam 26 üye hazır bulundu.

Gerçekleştirilen seçimlerin ardından oluşturulan yeni yönetimde MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut'un da yer aldığı ifade edilirken, Ülker Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'in yanı sıra Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Vardan, Yapı Kredi Bankası'ndan Tayfun Beyazıd ve Türkiye İhracatçı Meclisi (TİM) Başkanvekili Ahmet Akbalık'ın da DEİK'in yeni üyeleri olduğu bildirildi.

Gelişmeleri değerlendiren Şerafettin Aşut, özellikle son dönemlerde DEİK organizasyonlarında Mersin ve MTSO'nun etkin bir çaba ve performans ortaya koyduğuna dikkat çekerek, bunun Mersin başta olmak üzere bölge ve Türkiye'ye önemli katkılar sunduğunu savundu. Aşut, "Mersin gün geçtikçe bu tip büyük organizasyonlarda daha çok temsil ediliyor. Bu da Mersin'in gücünü gösteriyor" dedi.

DEİK'te Mersin'in etkin bir rol üstlendiğinin altını çizen Aşut, açıklamasınıysa şöyle sürdürdü; "DEİK organizasyonlarıyla Mersin, kurduğu yeni ilişkileri verimli bir şekilde değerlendirdiği gibi yeni ticaret aksları da oluşturuyor. Lübnan ile DEİK üzerinden yaptığımız görüşmelerin sonucunda Mersin-Beyrut Feribot seferlerine başladık. Ayrıca, İskenderiye Ticaret ve Sanayi Odası ile imzaladığımız anlaşma ile Mart 2011'de Mersin-İskenderiye Ro-Ro seferlerini başlatıyoruz. Böylece Türkiye, Mersin üzerinden yükselen yeni pazar Afrika'ya açılabilecek. Bu anlamda DEİK gerçekten ülkemizin bu konuda en etkin kuruluşu diyebiliriz."

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2010 Çarşamba 17:21:03
Güncelleme :29 Aralık 2010 Çarşamba 17:30:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?