4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

At kasaplarına ilginç tepki

AT KASAPLARINA İLGİNÇ TEPKİ

Mersin'de yaptığı tek kişilik eylemlerle dikkat çeken ve kendisini 'Süper Vatandaş' olarak adlandıran Emin Kocaaslan, bu kez hedefine kaçak at eti kesen kasapları aldı. At sırtına binip eylem yapan Kocaaslan, "Eğer böyle giderse memlekette at ve eşek kalmayacak, kasaplar köpek kesmeye başlayacak" dedi.

'At, Eşek Eti ve Gıda Terörü Tehdit, Tehlike Oluşturuyor' yazılı bir dövizle Atatürk Caddesi'ne gelen ve kendisini 'Süper Vatandaş' olarak adlandıran Emin Kocaaslan, meraklı bakışlarla kendisini izleyen vatandaşların yardımıyla at sırtına binerek eylemine başladı. Mersin'de son bir yıl içinde yaklaşık 10 ton at ve eşek eti yakalandığını kaydeden Kocaaslan, bu duruma son verebilme adına 'gıda terörü açılımı' başlattığını söyledi. Kocaaslan, "Acaba yakalanmayan, millete yedirilen kaç ton at ve eşek eti

var? Kimler bu etleri kebap olarak yedi? Eğer bu ülkede gerçekten adaletçilik, saadetçilik, milliyetçilik ve cumhuriyetçilik olsaydı gıda teröristlerine 15-20 yıl hapis cezası verilirdi. Gıda maddeleri satan işyerleri başta olmak üzere esnafa 'Gıda Güvenliği Ehliyeti' verilirdi. Disiplin yok, denetim yok" diye konuştu.

Siyasiler başta olmak üzere bilim adamları ve gazetecilerin gıda güvenliğini yeterince tartışmadığını savunan Kocaaslan, "Onlar, milli çapkınları ve Türkiye'nin çapkın bombalarını tartıştılar. Siyasiler, bilim adamları ve medya bu konuda duyarsız olmasaydı Mersin'de yaklaşık 10 ton at ve eşek eti de yakalanmazdı. Avrupa'da bir kilo dahi at ve eşek eti yakalansa siyasiler ve yöneticiler derhal istifa ederdi."

Durumun böyle devam etmesi halinde Türkiye'de kesilecek at ve eşek kalmayacağını, hal böyle olunca da kasapların köpek kesmeye başlayacağını söyleyen Kocaaslan, gıda terörüyle mücadele etmeyenlerin aynı zamanda da bu suça ortaklık yapmış olacağını ifade ederek, Türkiye'de 'Sağlık Mahkemeleri' kurulması önerisini gündeme taşıdı. Gıda terörünün uyuşturucudan, PKK ve 'Ergenekon'dan daha tehlikeli olduğunu söyleyen Kocaaslan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da seslenerek, "Sayın Kılıçdaroğlu, gıda

terörüne el atar ve sorunun çözümü noktasında çaba sarf edersen bırak oyumu, iste canımı vereyim canımı" ifadesini kullandı. Sorunun çözümünde hükümetin de aktif bir rol üstlenmesini isteyen Kocaaslan, Mersin milletvekillerinin bu konuda sessiz kalmalarına tepki gösterdi.

Açıklamasının son bölümünde üstüne bindiği atın huysuzlanması nedeniyle attan inen Kocaaslan'a çevrede toplanan vatandaşlar da alkışlarıyla destek verdi. Kocaaslan, eylemini olaysız şekilde sonlandırdı.

AT KASAPLARINA İLGİNÇ TEPKİ
AT KASAPLARINA İLGİNÇ TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2010 Çarşamba 14:05:00
Güncelleme :16 Haziran 2010 Çarşamba 14:50:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?