2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Ata, 82 yıl önce buradaydı

Atatürk’ün Mersin’e gelişinin 82. yıldönümü törenle kutlandı. Sabah 09.00’da tren garında Atatürk’ü taşıyan temsili trenin karşılanmasıyla başlayan tören, Cumhuriyet Alanı’nda sona erdi.

Tren garındaki tören Tece İlköğretim Okulu öğrencilerinin folklor gösterileriyle başladı. Bu sırada Vali Vekili Ardahan Totuk, Garnizon Komutanı Tuğamiral Necati Kurt ve Milli Eğitim Müdür Vekili Muammer Gürbüz’e bayrak ve armağan veren okul yöneticileri, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ı "es" geçti.

Gardaki törende konuşan Vali Vekili Ardahan Totuk, Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak için çok çalışmak gerektiğini söyledi. Atatürk’ün tam bağımsız Türkiye’yi kurduktan sonra yaptığı devrimler ve sanayi hamlesiyle her şeyin bitmediğini gösterdiğini belirten Totuk, "Türkiye bu hamlelerle dünyanın en hızlı kalkınan ülkesi oldu. Şimdi Atatürk’ün gösterdiği hedefte ilerlemek için çok çalışmalıyız. Atatürk, Mersin Limanı’nı kast ederek ’Mersin Türkiye’nin dünyaya açılan kapısıdır, sahip çıkınız’ demiştir. Bu sözün gereğini yerine getirmeliyiz" dedi.

Gardaki törenin ardından kortej halinde Cumhuriyet Alanı’na kadar yürüyen Mersinliler, burada yapılan anma törenine katıldı. Buradaki törende konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Atatürk’ün ’Mersinliler kentinize hakim olunuz’ sözünü tuttuklarını söyledi. Atatürk’ün sözünü tutmanın gururunu yaşadıklarını belirten Özcan, yapılacak daha çok iş olduğunu ifade etti. Konuşmasında gençlere de seslenen Başkan Özcan, "Gençler biz yöneticilerin tüm yaptıkları sizlerin önünü açmak içindir. Mersin’in gelecekteki sahipleri sizlersiniz. Çok çalışmalısınız" diye konuştu.

Şiirlerle devam eden tören, Mersin Üniversitesi Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisinin ardından ödül töreni ve resmi geçişle sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2005 Perşembe 14:32:31
Güncelleme :22 Mart 2005 Salı 16:22:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?