5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Atakent'te sel yaşamı felç etti

ATAKENT'TE SEL YAŞAMI FELÇ ETTİ

Mersin'in Silifke ilçesinde iki gündür devam eden sağanak yağış, Atakent Beldesinde hayatı felç etti.

Şiddetini arttırarak devam eden sağanak yağmur neticesinde beldeki çok sayıda evi su bastı, eşyalar kullanılmaz hale geldi.

Çok sayıda işyerleri de sel sularıyla dolarken, kanalizasyon boruları patladı, elektrik ve telefon direkleri yıkıldı. Beldede elektrikler ve telefonlar kesilirken, bazı vatandaşlar su basan evlerindeki eşyaları dışarıya çıkarabilmek için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Belediye ekipleri de dün geceden itibaren çalışmalarını sürdürerek vatandaşların sorunlarına çare olmaya çalışıyor.

Atakent Belediye Başkanı Hasan Uslu, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki gündür devam eden sağanak yağışın, beldede hayatı olumsuz etkilediğini kaydetti.

Özellikle gece şiddetini arttıran sağanak yağmur nedeniyle taşkınların meydana geldiğini ifade eden Uslu, beldede yaklaşık 600 ev ve 50 işyerinin sel suları altında kaldığını belirtti.

Meteorolojiden aldıkları bilgilere göre yağışların bugün ve yarında devam edeceğini vurgulayan Uslu, son 50 yıldır böyle şiddetli bir yağışın beldelerinde görülmediğini söyledi.

Sel sularından zarar gören vatandaşlara yardımcı olmak için belediyenin bütün imkanlarını seferber ettiklerini belirten Uslu, "Şiddetli yağışlar nedeniyle dün akşamdan itibaren elektriklerimiz kesildi. Evlerini su basan vatandaşlarımıza yardımcı olabilmek için bütün ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yağışların böyle gitmesi halinde de taşkınların artmasından endişe ediyoruz. Dileriz daha fazla bir su baskını olmaz" dedi.

Öte yandan, Narlıkuyu beldesindeki balık restaurantları ile Arkum beldesindeki sera, çilek, bakla, buğday ekili arazilerin de su altında kaldığı bildirildi.

ATAKENT'TE SEL YAŞAMI FELÇ ETTİ
ATAKENT'TE SEL YAŞAMI FELÇ ETTİ
ATAKENT'TE SEL YAŞAMI FELÇ ETTİ
ATAKENT'TE SEL YAŞAMI FELÇ ETTİ
ATAKENT'TE SEL YAŞAMI FELÇ ETTİ
ATAKENT'TE SEL YAŞAMI FELÇ ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2009 Cumartesi 17:28:01
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 10:01:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?