30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Ata'nın Mersin'e gelişinin 88. yılı

ATATÜRK'ÜN MERSİN'E GELİŞİNİN 88. YILDÖNÜMÜ

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Mersin'e gelişinin 88. yıldönümü kentte çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kentin dört bir yanı ay-yıldızlı Türk bayraklarıyla donatılırken kutlamalara da yoğun ilgi gösterildi.

Mersin Valiliği tarafından organize edilen kutlamalar Mersin Tren Garı'nda başladı. Tören kapsamında içinde; Mersinli gazilerin bulunduğu temsili tren, Vali Hasan Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral İsmail Taylan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan tarafından karşılandı. Gazilere Tuğamiral Taylan ve Macit Özcan ile birlikte bir demet çiçek takdim eden Vali Güzeloğlu, burada gazetecilere kısa bir açıklama da yaptı. Güzeloğlu, Atatürk'ün Mersin'in stratejik konumu ve ulusal hareketlere duyarlı siyasi yapısını göz önünde bulundurarak kente özel bir önem verdiğini, önemli kararlardan önce mutlaka Mersin'i ziyaret ederek, ildeki temaslarıyla kent insanının görüşlerine başvurduğunu hatırlattı.

Konuşmaların ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Anadolu'nun farklı yörelerine ait halk oyunları gösterisinde bulundu. Buradaki törenin tamamlanmasının ardından Hasan Güzeloğlu ve beraberindeki heyet, Mersin Tren Garı önünde oluşturulan kortejler eşliğinde İstiklal Caddesi ve İnönü Caddesi güzergahını takip ederek, Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş nedeniyle her iki cadde de araç trafiğine kapatılırken, korteje Büyükşehir Belediye Bandosu da marşlarıyla eşlik etti. Cadde üzerindeki vatandaşlar da alkışlarıyla destek verdiği yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu. Buradaki töreneyse yoğun ilgi gösterildi.

Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral İsmail Taylan, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan kutlama, saygı duruşu ve hemen ardından da İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan söylenmesiyle devam etti. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Atatürk'ün bundan 88 yıl önce Mersin'in konumu ve geleceği ile ilgili söylemiş olduğu sözlere bakıldığında; O'nun ne kadar ileri görüşlü bir insan olduğunun daha iyi anlaşılabileceğini kaydetti.

Mersin'in coğrafi konumu itibariyle istikbal vaad eden illerden biri olduğunu ifade eden Özcan, "Atatürk'ün kentimizi ilk ziyaret edişinin 88. yıldönümünü büyük bir coşku içinde kutlarken, bizler de görev başında bulunduğumuz konum itibariyle O'nun vasiyetini sahiplenerek, hayata geçirdiğimiz projelerle de Mersin'e sahip çıktık. Ancak yine O'nun belirttiği gibi daha yapacak çok işimiz var. Mersin ve Türkiye'nin, muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için var gücümüzle çalışacağız” dedi. '2013 Akdeniz Oyunları'nın Mersin'de yapılacağını da hatırlatan Özcan, söz konusu organizasyonun kent açısından önemli bir fırsat olduğunu ve yapılacak yatırımlarla birlikte Mersin'in makus talihini de yeneceğini savundu. Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu ile Mersin Üniversitesi (MEÜ) Modern Halk Dansları Topluluğu'nun gösterilerine geçildi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören ilköğretim ve lise öğrencilerinin okumuş olduğu şiirlerle son buldu.

ATATÜRK'ÜN MERSİN'E GELİŞİNİN 88. YILDÖNÜMÜ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2011 Perşembe 12:44:05
Güncelleme :17 Mart 2011 Perşembe 12:47:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?