5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Ata'nın Tarsus'a gelişinin 86. yılı

Mustafa Kemal Atatürk'ün Mersin’in Tarsus ilçesine gelişinin 86. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Törenlere; tren garında elinde Atatürk tablosu ile 17 Mart Atatürk Müzesi olarak düzenlenen trenden inen öğrencilerin Muharip Gaziler Derneği Başkanı Rasim Yuvarlakoğlu'na çiçek vermesiyle başlandı.

Protokol mensuplarının da katılımıyla buradan yürüyüş yapılarak Atatürk anıtına gelindi.Cumhuriyet Alanı'ndaki Atatürk anıtı önündeki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterilerinin sunulduğu törende konuşan Tarsus Amerikan Koleji Tarih Öğretmeni Nurcihan Doğru, Tarsus'a gelen Atatürk'ü saygı ve şükranla bir kez daha anmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Tören, katılımcıların Tarsus şelalesinde marul ve kısır yemesinin ardından davul-zurna eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi.Atatürk'ün Tarsus'a gelişinin yıldönümü etkinliğine Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Ali Oksal, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Ataş, Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, siyasi parti temsilcileri ile muharip gaziler, bazı meslek odası başkanları ve öğrenciler katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 12:05:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?