4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Atatürk Caddesi trafiğe açılacak mı?

ATATÜRK CADDESİ'NİN TRAFİĞE AÇILMASI ÖNERİSİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Atatürk Caddesi'nin yeniden trafiğe açılmasına yönelik önerilerin artı ve eksileriyle çok iyi analiz edilmesi gerektiğini, Valilik ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün gerekli onayı vermesi halinde kendilerinin de caddeyi trafiğe açabileceklerini söyledi.

Atatürk Caddesi esnafı, Macit Özcan'ı makamında ziyaret ederek, sorun ve sıkıntılarını dile getirdi. Caddenin kentin en işlek merkezi konumunda olmasına rağmen, esnaf olarak bekledikleri satışı gerçekleştiremediklerine dikkat çekilen ziyarette, söz konusu caddenin araç trafiğine kapalı olmasının da bu durumun önemli bir faktörü olduğu vurgulandı. Caddenin denetimsizlik nedeniyle adeta dilencilerin kuşatması altında olduğunu dile getiren esnaf, müşteriden çok dilencilerle muhatap olduklarını belirterek, sorunun çözülmesini istedi. Ziyaret esnasında yapılan konuşmalarda ayrıca; caddenin ışıklandırılıp araç trafiğine açılması halinde de buradaki iş yoğunluğunun da artacağı kaydedildi.

Kendisine iletilen sorun ve sıkıntıları dinleyerek not alan Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise, caddenin dilencilerden temizlendirilmesi ve ışıklandırılması konusunun çok zor işler olmadığını ancak Atatürk Caddesi'nin araç trafiğine açılmasının, artı ve eksileriyle çok iyi analiz edilmesi gerektiğini vurguladı. Özcan, "Şu anki mevcut düzen zaten Mersin trafiğini kaldırmakta zorlanıyor. Bir de Atatürk Caddesi'ni trafiğe açmak bu karışıklığı daha da çoğaltabilir. Üstelik bu caddenin trafik denetimini yapacak olan İl Emniyet Müdürlüğü'dür. Valilik ve Emniyet ile bir görüşme yapın, eğer onlar caddenin araç trafiğine açılmasında herhangi bir görmezse, biz de caddeyi trafiğe açarız" dedi.

Bölgenin modern bir hale getirilmesi için Uray Caddesi de dahil olmak üzere İl Özel İdaresi bünyesinde bir bütçe oluşturulması görüşünü dile getiren Özcan, oluşturulacak bu havuza belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve esnafın da katkı sunması halinde, yolun tamamı istenilen bir şekilde düzenlenebileceğini vurguladı. Halk arasında 'Taş Bina' olarak da bilinen Büyükşehir Belediye Hizmet Binası'nın dış görünüşüyle ilgili olarak esnafın duyduğu rahatsızlıkla ilgili olarak da Özcan, binanın 'tarihi yapı' olması nedeniyle dış cephesinde herhangi bir restorasyon yapamadıklarını anlattı.

Macit Özcan, "Binanın dışından sarkan kablolar ve klimaların yarattığı görüntü kirliliği elbette beni de rahatsız ediyor. Bu yüzden yeni bir hizmet binası yapmak için projelerimizi hazırladık ve Metropol Miting Alanı'nda 12 dönümlük yerimiz de hazır vaziyette. Söz konusu hizmet binası ihale aşamasında ve 2-3 aya kadar ihale süreci tamamlanır. Yeni binanın inşaatının ardından birkaç yıl içinde Büyükşehir Belediyesi yeni yerine taşınacak ve Taş Bina'yı da kültürel ve sanatsal eserlerin sergilendiği bir müze haline getirmeyi düşünüyoruz" diye konuştu. Öte yandan, toplantıda Atatürk Caddesi'nin araç trafiğine açılması konusunda esnaf ve Büyükşehir Belediyesi tarafından 3'er kişilik bir komisyonlar kurulması kararı alınarak, konuyla ilgili çalışmaların da yine bu komisyonlarca yürütülmesi kararlaştırıldı.

ATATÜRK CADDESİ'NİN TRAFİĞE AÇILMASI ÖNERİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2010 Çarşamba 15:31:01
Güncelleme :6 Ekim 2010 Çarşamba 17:38:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Şeref Ferit Özmen IP: 78.169.16.xxx Tarih : 7.10.2010 22:08:37

Atatürk caddesinin kesinlikle gözden geçirilmesi lazım esnaf gercekten orda cok sıkıntıda trafiğe açılmasında bence büyük bir fayda olacaktır.