30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Atatürk giysileri defilesi büyüledi

TARSUS’TA ATATÜRK GİYSİLERİ DEFİLESİ

Mustafa Kemal Atatürk'ün Tarsus'a gelişinin 88. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Tarsus Belediyesi tarafından organize edilen ve Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nün hazırladığı “Atatürk Giysileri” defilesi büyüledi.

Adana Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü İkbal Kalın, Mehmet Çelebi Spor Salonunda düzenlenen defilede yaptığı konuşmada, koleksiyonun Türk Milletinin kurtarıcısı ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Atatürk'ün yıkılan bir imparatorluktan yeni Türk Devleti'nin kuruluşuna kadar geçen süreci kapsadığını söyledi.

Kalın, defilenin birinci bölümünün Trablusgarp'ta, Çanakkale'de Birinci Dünya Savaşı'nın karanlık günlerinden Türk Milletine milli bir kahraman ve bir umut ışığı olan Atatürk'ün 1902 Harp Akademisi'nden, 1919 yılları arasındaki askeri başarıları kapsadığını, 2'nci bölümünün ise, yok edilmek istenen Türk Milleti ve parçalanan Türk vatanını kurtarmak için Atatürk'ün Anadolu'da milli mücadeleyi başlatması yoksulluk içinde milleti tek bir ordu, tek bir kuvvet haline getirerek Kurtuluş savaşını kazanmasını oluşturduğunu kaydetti.

12 mankenin 33 giysiyi sunduğu defilenin son bölümünde ise, yıkılmış, yakılmış, harap olmuş kutsal vatan toprakları üzerinde modern Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşu ve düşman olarak savaştığı milletlerle kısa zamanda dostluk kurarak, Türk Milleti'ni dünyada saygı duyduğu bir millet haline getirilmesi konu edildi.

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, defilede sonrasında yaptığı konuşmada, aziz Atatürk'e ne kadar minnet duysak az olduğunu söyledi. Başkan Kocamaz, “2 gündür dolu dolu yaşıyoruz. Gerçekten mutluyuz. Aziz Atatürk’e ne minnet etsek azdır. Onun sayesinde bu güzel vatanda, bugün onun başlatmış olduğu mücadele sayesinde hür ve bağımsız yaşamanın hazzını yaşıyoruz. Bu defileyle de geçmişle gelecek arasındaki bağlantıyı izlemiş olduk. Adana Olgunlaşma Enstitü'sünün büyük bir ilgiyle hep birlikte izlediğimiz defilesine katkı sağlayanlara teşekkür ederiz" dedi.

Defile bitiminde Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü İkbal Kalın ve mankenler ile emeği geçenlere gecenin anısına plaket ve çiçek verildi.

Davetlilerin sık sık alkışlayarak, beğenisini ifade ettiği defileyi Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Azerbaycan Milletvekili Hüseyin Bala Miralomov, Hatai Valisi Razin Mammadov, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Vural, belde belediye başkanları, oda ve dernek temsilcileri, kalabalık bir davetli topluluğu ilgiyle izledi.

TARSUS’TA ATATÜRK GİYSİLERİ DEFİLESİ
TARSUS’TA ATATÜRK GİYSİLERİ DEFİLESİ
TARSUS’TA ATATÜRK GİYSİLERİ DEFİLESİ
TARSUS’TA ATATÜRK GİYSİLERİ DEFİLESİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2011 Cuma 12:40:04
Güncelleme :18 Mart 2011 Cuma 12:53:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?