3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Atatürk Mersin'de saygıyla anıldı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 70. yılında, tüm ülkede olduğu gibi Mersin'de de törenlerle anıldı.

Mersin Valiliği tarafından düzenlenen anma etkinlikleri çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı'nda bir tören gerçekleştirildi. Buradaki törene; Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Soner Polat, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, CHP Mersin Milletvekilleri İsa Gök ve Ali Oksal'ın yanı sıra protokol üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan anma töreni, çalınan sirenlerle birlikte 2 dakikalık saygı duruşu ve hemen ardından da Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan söylenmesiyle devam etti. Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, daha sonra Şeref Defteri'ni imzaladı. Vali Aksoy, deftere şu notları yazdı:

"Aziz Atam; Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek için ilke ve inkılapların doğrultusunda çalışma azim ve kararlılığıyla ebediyete intikalinin 70. yılında büyük bir özlem ve saygıyla huzurundayız. Engin öngörün ve büyük dehanla o günlerden günümüze tuttuğun ışık, yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. Bizlere emanet ettiğin Cumhuriyet'i sonsuza kadar yaşatacağımıza bir kez daha and içiyor, huzurunda saygıyla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun."

Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören, Vali Hüseyin Aksoy'un Şeref Defteri'ni imzalamasının ardından sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 13:28:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?