2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Atatürk'ün gelişi kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk'ün, Silifke'nin Taşucu Beldesine gelişinin 82. yıl dönümü kutlandı.

Kutlama törenine katılan Taşucu'nun Almanya'daki kardeş şehri Bergkamen Belediye Başkanı Roland Schafer de Atatürk anıtına çelenk koydu.

Kutlama programı, belediye hizmet binasından Atatürk anıtına kadar yapılan yürüyüşle başladı. Anıtta yapılan törende çelenkler sunulup, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra yine yürüyerek Belediye Başkanı Ali Şahin'in makamında toplanılıp, kardeş şehir ilişkileri görüşüldü.

Atatürk'ün Taşucu'na gelişi hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ali Şahin, "Reisicumhurumuz Gazi Paşa Hazretleri ile maiyetleri erkanı, Ertuğrul Yatı ile saat 20.30'da Taşucu İskelesine teşrif etmişler ve halkın coşkun tezahüratı arasında karşılanmışlardır.Büyük Atatürk, 28 Ocak 1925, 12 Mayıs 1926, 11 Şubat 1931, 20 Şubat 1935, tarihlerinde Taşucu'na gelen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Taşucu'na gelişinin 82. yılını; Atatürk'ü Anma ve Gençlik haftasını ve Atatürk Evinin açılışının tüm halkımızla birlikte, coşkuyla, sevinçle kutluyoruz. Bizim bu mutlu günümüze Almanya'dan gelen kardeş şehir Bergkamen Belediye Başkanı ile birlikte aynı kentin siyasal parti yöneticileri de ortak oldular" dedi.

Atatürk'ün sıla hasreti yaşadığı baba ocağını Taşucu'na benzeterek, yanındakilere "Çocuklar, yazlık için şu kıyıda kayalıklar üzerinde küçük bir deniz evi inşa ettirelim" demesinin Taşucu'nu çok sevdiğinden kaynaklandığını ifade eden Şahin, "Atatürk'ün Taşucu'nda gerçekleştirmek istediği ve düşündüğü ev projesini Taşucu halkı olarak bizler Taşucu'na Selanik'teki doğduğu evin benzerini beldemize yaptırarak Atatürk'ün hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Taşucu halkı hep, ülkemizin ve devletimizin çıkarları doğrultusunda hareket etmiştir ve etmektedir de" diye konuştu.

Törene, Silifke Milli Eğitim Müdürü Kazım Alp Alkan, Seka Müdürü Avni Kaya Millioğlu, resmi daire müdürleri, belediye personeli, kardeş şehir belediye meclis üyeleri Rüdiger Weiss, Elke Middendorf, Harald Sparinga, Personel Müdürü Manfred Turk, Belediye Personeli Günay Ari ve vatandaşlar katıldı.

 

.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2008 Pazartesi 13:03:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?