4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Atatürk'ün izinden yürüdüler

ATATÜRK'ÜN İZİNDEN YÜRÜDÜLER

Mersin'de yurtta birlik, dünyada barış adına düzenlenen; 'Atatürk'ü Anma Halk Yürüyüşü'ne binlerce genç katıldı.

İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce ortaklaşa organize edilen yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'nda başladı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından bir konuşma yapan İl Gençlik ve Spor Müdür Vekili Nilüfer Sipahi Ekerbiçer, her yıl 15-21 Mayıs tarihleri arasında kutlanan; 'Gençlik Haftası' ile birlikte gençlerin serbest zamanlarında yapmış oldukları etkinliklerin yanı sıra sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetlerini aktif olarak sergilemeleri, milli değerler etrafında toplumla bütünleşmelerini, görev ve sorumluluk duygularının geliştirilmesi amaçlandığını anlattı.

Nilüfer Sipahi Ekerbiçer, kutlamaların 'Atatürk'ü Anma Halk Yürüyüşü' ile başladığının altını çizerek, hafta boyunca etkinliklerin çeşitli sportif etkinlikler ve şölenlerle devam ettiği bilgisini verdi. Ekerbiçer, "Hedefimiz; gençlerin Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler çerçevesinde barış dostluk ve kardeşlik duyguları içerisinde tanışıp kaynaşmaları ve eğlenceli anlar yaşamalarıdır" dedi. Konuşmaların ardından törene katılan gençler, Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde Atatürk Caddesi güzergahını takip ederek, tarihi Müftü Köprüsü'nden dönüş yapıp, Silifke Caddesi'ni takip ederek, yeniden Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüş esnasında ellerinden ay-yıldızlı Türk bayraklarını düşürmeyen gençler, 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez', 'Ne Mutlu Türküm Diyene' şeklinde sloganlar atıp, 10. Yıl Marşı'nı da hep bir ağızdan söyledi. Dev Türk bayraklarının da taşındığı yürüyüşe katılanlara çevredeki vatandaşların da alkışlarıyla destek verirken, Cumhuriyet Meydanı'na ulaşan gençler burada düzenlenen programı takip etti. 'Atatürk'ü Anma Halk Yürüyüşü', 10. Yıl Marşı'nın hep bir ağızdan söylenmesiyle son buldu.

ATATÜRK'ÜN İZİNDEN YÜRÜDÜLER
ATATÜRK'ÜN İZİNDEN YÜRÜDÜLER
ATATÜRK'ÜN İZİNDEN YÜRÜDÜLER
ATATÜRK'ÜN İZİNDEN YÜRÜDÜLER
ATATÜRK'ÜN İZİNDEN YÜRÜDÜLER
ATATÜRK'ÜN İZİNDEN YÜRÜDÜLER
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2010 Cumartesi 12:28:05
Güncelleme :15 Mayıs 2010 Cumartesi 13:10:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?