4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Atayurt'ta kavun hasadı başladı

Mersin'in Silifke ilçesi Atayurt beldesinde, serada ilk defa kavun üretimi yapıldığı, bu üretimde birinci hasadın sona ermesinin ardından ikinci hasada başlandığı bildirildi.

Hamza Gökler ve Halil Erdem isimli çiftçilerin ortak ektiği kavunun ilk hasadında 2 TL olan kavunun kilosu ikinci hasadında 1 TL'ye kadar düştü. Hamza Gökler, serada daha önce domates üretimi yaptıklarını, bu yıl ise ilk defa kavun üretimi yapmaya karar verdiklerini kaydetti.

İki dönüm seraya 5 bin kök kavun diktiklerini ve 20 ton ürün hasat etmeyi hedeflediklerini ifade eden Gökler, ürettikleri kavunların tüccarlar aracılığıyla yurt içinde tüketildiği gibi, Yunanistan'a da ihraç edildiğini belirtti.

Bir kavunun ortalama 1,5 ila 4 kilo geldiğini vurgulayan Gökler, "Birinci hasatta fiyatlar çok iyiydi. Birinci hasadında kilosunu 2 TL sattığımız kavunu, ikinci hasadında 1TL olarak satıyoruz. İlk kez kavun üretmeyi denedik ve başarılı olduk. Bu serada benden çok eşimin emeği vardır. Kadın elinin değdiği her yerde başarı da mutlaka vardır. Deneme amaçlı diktiğimiz kavunu gelecek yılda dikmeyi düşünüyoruz. Bu açıdan tüm çiftçilere serada kavun üretimi yapmalarını tavsiye ediyorum" diye konuştu.

İhracat esnasında cinsinin büyük önemi olduğunu vurgulayan Gökler, Çıtırex cinsi kavunun tadının da oldukça lezzetli olduğunun altını çizerken, kavunun bu yıl yüzlerini güldürdüğünü belirtti. Açıkta kavun ekiminin ise yeni başladığını ifade eden Gökler, serada yetiştirdikleri kavunun tadı itibariyle yurtiçi ve yurtdışından büyük talep gördüğünü sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 12:04:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?