4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Atık malzemeler sanat eseri oldu

ATIK MALZEMELER SANAT ESERİ OLDU

Mersinli öğrenciler yaratıcılıklarını konuşturarak, atık malzemeleri sanat eserine dönüştürdü. Bisiklet parçalarından sanatsal çalışmalar yapan öğrenciler, aynı zamanda da tuval üzerine yağlı boya çalışmalarıyla da Mersinli ünlüleri de resmetti.

Yaklaşık 2 yıllık bir çalışmanın sonucu ortaya çıkan eserlerse, İçel Sanat Kulübü (İSK) Teoman Ünüsan Sanat Galerisi'nde meraklısının beğenisine sunuldu. Nevit Kodallı Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nde eğitim-öğretim gören 20 öğrencinin, toplam 35 eserle katıldığı serginin açılış kokteyliyse yoğun ilgi gördü. Tuval üzerine yağlı boya, kolaj ve heykel çalışmalarının yer aldığı sergide Haldun Dormen, Doğan Akça ve Nevit Kodallı gibi ünlülerin portrelerine de yer verildi.

Sergiyle ilgili olarak İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Nevit Kodallı Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Resim Öğretmeni Kevser Nişasta, sergiyle birlikte öğrencilerin yetenek ve becerilerini ortaya çıkarmaya çalıştıklarını anlattı. Kevser Nişasta, öğrencilerin tuval üzerine yağlı boya çalışmalarının yanı sıra soyut, figüratif ve prodüksiyondan oluşan eserlerinin de sergide yer aldığı bilgisini vererek, heykellerinse modern çalışmalar olarak öne çıktığını vurguladı.

Öğrencilerin sergiyle birlikte aynı zamanda da yaratıcılıklarını da gözler önüne serdiğini kaydeden Nişasta, "Sergide herhangi bir mesaj verme gibi bir kaygımız yok. Bunlar tamamen sanatsal eğitimin bir sonucu olarak ortaya çıkan çalışmalar. Öğrencilerimiz farklı malzemelerin yanı sıra atık malzemeleri de yaratıcılıklarıyla süslemeyi başardı. Özellikle bisiklet jantıyla estetik bir haz oluşturarak, bunu sanat eserine dönüştürmek bence sanat adına önemli bir gelişme. Bu sergiyi bir 'ara sergi' olarak da nitelendirebiliriz. Asıl sergiyi, yıl sonunda geniş kapsamlı olarak meraklısının beğenisine sunacağız" dedi.

ATIK MALZEMELER SANAT ESERİ OLDU
ATIK MALZEMELER SANAT ESERİ OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2010 Cumartesi 16:24:05
Güncelleme :20 Şubat 2010 Cumartesi 16:41:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?