4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Atık piller toplanıyor

ÖĞRENCİLER ATIK PİL TOPLAMA KAMPANYASI BAŞLATTI

Mersin’in Erdemli ilçesinde bulunan bir ilköğretim okulu öğrencileri tarafından çevre bilincinin geliştirilmesi amacıyla “Atık Pil Toplama” kampanyası başlatıldı.

Okulun TEMA okul temsilcisi İsmail Karademir, okulun 5-D sınıfı ve yavru TEMA öğrencilerinin TEMA Vakfının Türkiye genelinde düzenlemiş olduğu “Yeşil Yaprak Projesine’ katıldığını bu proje çerçevesinde de ödüllü “Atık Pil Toplama” kampanyası başlatıldığını belirtti.

TEMA Vakfı Erdemli Temsilcisi Haluk Gülle, ocak ayının 2. haftasının “Enerji Tasarrufu Haftası” olarak kutlandığını, “Yeşil Yaprak Projesi” ile de tasarruf konusunda insanları bilinçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Öğrencilerin öncelikli olarak okul alanı içerisinde tasarrufu öğreneceklerini ifade eden Gülle, “Öğrencilerimiz öğrendiklerini arkadaşlarına aktaracaklar. Onlar da bu bilgilerini tanıdıkları bütün herkes ile paylaşarak bir bilinçlenme hareketi başlatacaklar” dedi.

Atık pillerin geriye dönüşümü konusunda da başlatılan çalışmaya destek verdiklerini dile getiren Gülle, “Burada başlatılan proje ile iş yerlerinin girişine atık pillerin konulacağı kutular bırakılacak. Öğrencilerimizin bu projesini önemsiyoruz. Çünkü atık piller bilindiği gibi çevreyi tehdit ediyor. 1 adet atık pilin 4 metrekare toprağı zehirlediği bilimsel bir gerçek. Halkımızdan da bu kampanyaya destek bekliyoruz” diye konuştu.

Kampanya’nın başlatılması ile ilgili programa Okul Müdürü Osman Düzgün, kampanya sorumlu öğretmeni Muammer Gilik ve Tema gönüllüsü Murat Başer’de katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2010 Perşembe 12:41:05
Güncelleme :14 Ocak 2010 Perşembe 21:33:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sade vatandaş IP: 78.169.228.xxx Tarih : 17.01.2010 00:14:54

yeni bir rantiye çözümü