4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Atık su arıtma tesisi inşaatı sürüyor

Silifke İlçesi'nde, 48 dönümlük arazi üzerine yaptırılan atık su arıtma tesisi inşaatı devam ediyor. 

Silifke Belediyesi tarafından ihaleye çıkarılan atık su arıtma tesisinin yapım işini alan MPE Mühendislik İnşaat ve Dış Ticaret A.Ş., çalışmalarını sürdürüyor. Atik Mahallesi Koca Çay mevkiinde yaptırılan tesis, 2006 yılı birim fiyatlarına göre 10 milyon YTL'ye mal olacak. 


Silifke Belediye başkanı Bayram Ali Öngel, bölgenin en kapsamlı ve halk sağlığı açısından da önemli bir yatırımının başlatıldığını ifade ederek, “Müteahhit firma tarafından yapımı süren arıtma tesisi, geleceğe yönelik olarak yapılmış ve 180 bin kişi kapasite göz önüne alınarak projelendirilmiştir. 2006 yılı yatırım programımızda da yer alan atık su arıtma tesisi ihalesini İller Bankası ve Silifke Belediyesi olarak tekrar yaptık. İhaleyi alan MPE Mühendislik, inşaat çalışmalarını sürdürüyor.

 Hedefimiz bu projeyi önümüzdeki yıl içerisinde tamamlayarak hizmete açmaktır. İlk etapta yaklaşık 100 bin nüfusa hitap edecek olan atık su arıtma tesisi tamamlandığında Göksu Deltası'nda meydana gelen çevre kirliliğini de önlemiş olacağız” dedi.
iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 12:40:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?