4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Atık tesisine karşı imza kampanyası

Tarsus'ta, Sağlıklı Köyü ile Kurbanlı Köyü sınırlarında kurulması planlanan Kimyasal Atık Yakma ve Deponite Entegre Tesisi'ne karşı imza kampanyası başlatıldı. 

Güner Baykal Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, tesisin Tarsus'ta kurulmasına karşı imza kampanyası başlatılırken, sivil toplum örgütlerinin Kimyasal Atık Yakma ve Deponite Entegre Tesisi ile ilgili görüşleri alındı.

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, oda ve dernek temsilcileri, köy ve mahalle muhtarları ile çok sayıda davetlinin katıldığı toplantıda, eylem planı ele alındı. 

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsuslular'ın, Kimyasal Atık Yakma ve Deponite Entegre Tesisi ile hiçe sayıldığını ve tehdit altında bırakıldığını söyledi. 

Kocamaz, "Tarsuslular olarak Kilis, Gaziantep, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Adana ve Mersin'in çöplüğü olmak istemediğimizi haykırarak, birlik olmak mecburiyetindeyiz" dedi. 

Konuşmaların ardından, "Mersin Valiliği Makamına" başlıklı kağıtlara imzalar atıldı. Valiliğe teslim edilecek imzalı kağıtlarda, "Tarsus'un Kurbanlı mevkiinde yapılması düşünülen 'Kimyasal Atık Yakma ve Deponite Entegre Tesisi' ile ilgili ÇED raporunu inceledim. Hazırlanan bu taraflı rapor aksini iddia etse de, tesisin içme uyumu kirleteceği, sızıntıların besin zincirime karışacağı, yakma sonucu ortaya çıkan gazların çevre kirliliği yaratacağını ve doğal hayatı bozacağını düşünmekteyim. Bu nedenle bu tesis, benim ve gelecek nesillerimin sağlıklı yaşam hakkına tecavüzdür. Tesisin yaşama alanım içerisinde bulunan Kurbanlı Köyü mevkiine kurulmasına şiddetle karşı çıkıyorum" denildi.
.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2006 Salı 12:03:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?