3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Atıksu arıtma merkezi 2009'da bitiyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, hayata geçirmiş oldukları proje ve çalışmalarla birlikte Mersin'in önemli sorun ve sıkıntılarını çözüme kavuşturduklarını söyledi.

Özcan, Büyükşehir Belediyesi tarafından 7-19 Ekim 2008 tarihleri arasında düzenlenecek olan, 'Uluslararası Mersin Festivali' ile ilgili olarak Kongre Merkezi'nde bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Özcan, söz konusu toplantıda belediyenin hizmet ve çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

Özcan, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 14 dönümlük bir alan üzerinde inşa edilen Kongre Merkezi'nin, bin kişi kapasiteli çok amaçlı bir salona, bunun yanında da 800 kişiye yemek verilebilecek bir balo salonuna sahip olduğunu, ayrıca tesisin hiçbir eksiğinin olmadığını dile getirdi. Atıksu Arıtma Tesisi inşaatının 2009 yılı Şubat ayında tamamlanacağı bilgisini de veren Özcan, çalışmalar kapsamında yer altına döşenen tahliye borularının döşenme işleminde ilk etabının 1-2 gün içerisinde tamamlanacağını, ikinci etap için de 15-20 günlük ek süreye daha ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Çöp sorununa ilişkin açıklamalarda da bulunan Özcan, Mersin'in merkez ilçesi Toroslar'da yer alan mevcut depolama alanında çöp dökümüne son verileceğini, toplanan çöplerin de ÇİMSA'nın kuzeyinde yer alan bölgede oluşturulan yeni depolama alanına döküleceğini kaydetti. Macit Özcan, “Artık Mersin'de çöp diye bir sorun olmayacak. Çöpler düzenli bir şekilde depolanacak, Toroslar'daki mevcut depolama alanında da başlatmış olduğumuz rehabilitasyon çalışmalarını tamamlayarak piknik alanları, spor sahaları ve parklar oluşturacağız. Buraları bir cennet yuvası haline dönüştüreceğiz” dedi.

Altyapı çalışmalarını da değerlendiren Özcan, Mersin'in muhtelif bölgelerinde başlatılan çalışmaların sürdürüldüğünü bunun yanında içme suyuyla ilgili olarak da depo çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Macit Özcan, tüm bu çalışmaların 2009 yılı Ocak ayına kadar tamamlayarak, altyapı ve içme suyu konusunda sorunların çözüme kavuşturulacağını ve hizmet üretmeye devam edeceklerini ifade etti.

Özcan, ulaşım konusunda da hiçbir sorun ya da sıkıntılarının olmadığının altını çizerek, şu ana kadar 70 adet toplu taşıma aracı aldıklarını ve bunları da en kısa sürede Mersinlilerin hizmetine sunduklarını dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 12:29:43
Güncelleme :26 Eylül 2008 Cuma 12:35:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?