4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Atıksuların kirlilik yükü azaltıldı

MERSİN'DEKİ ATIKSULARIN KİRLİLİK YÜKÜ AZALTILDI

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü Kamil Ülgen, 2005 yılından bu yana yapılan denetimlere bağlı olarak, kanalizasyon sistemini tıkayan ya da sistemde tehlike oluşturan atıkların girişinin engellendiğini, böylelikle de Karaduvar Arıtma Tesisi'ne verilen atıksuyun kirlilik yükünün de azaltıldığını söyledi.

MESKİ Genel Müdürlüğü Mayıs Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı'nın, 3. ve son ayağı Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Erol Ertan'ın başkanlığında yapılan oturumda MESKİ'nin 2009 yılı faaliyet raporu ele alınırken, kurumun 2009 mali yılı kesin hesap cetvelleri görüşülüp, oy birliğiyle kabul edildi. 'Atıksuların Kanalizasyon Şebekesine Deşarj Yönetmeliği' ile 'Tarifeler Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik ve düzenlemelerin de kabul edildiği toplantıda konuşan MESKİ Genel Müdürü Kamil Ülgen, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın talimatları doğrultusunda Türkiye'nin en önemli projelerinin hayata geçirildiğini, bu noktada da kendilerine destek veren kurum ve kuruluşların yanı sıra kişilere de teşekkür etti.

Ülgen, Mersin'e ve Mersinlilere en kaliteli hizmeti sunabilmenin çabası içinde olduklarını ifade ederek, 'Atıksuların Kanalizasyon Şebekesine Deşarj Yönetmeliği' ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Söz konusu yönetmelikle birlikte bir süre önce faaliyet giren; 'Karaduvar Arıtma Tesisi'nin korunmasının yanında kentin mevcut altyapı işletiminde yaşanacak sorun ve sıkıntıların önüne geçilmesi olduğunu anlatan Ülgen, 2005 yılından bu yana teknik ekiplerce gerçekleştirilen denetimlerle; kanalizasyon sistemini tıkayan ya da sistemde tehlike oluşturan maddelerin girişinin engellendiğini kaydetti.

Tüm bu çalışmaların bir sonucu olarak Karaduvar Arıtma Tesisi'ne gidecek atık suyun kirlilik yükünün azaltıldığını dile getiren Ülgen, böylelikle de tesisin arıtma verimliliğinin arttığını, buna bağlı olarak da arıtmayla ilgili maliyetlerin de düşüş gösterdiğini söyledi. Evsel ve endüstriyel atıksularda alınan önemlerle de kanalizasyon şebekesini tahrip eden fonksiyonların önüne geçildiğini belirten Ülgen, kanalizasyon bakımını engelleyen, zorlaştıran ve tehlike unsuru oluşturan maddelerle atıksu tesislerinde çalışan personelin sağlığını ve iş güvenliğini maddelerin de Karaduvar Arıtma Tesisi'ne alımının önlendiğini de sözlerine ekledi.

MERSİN'DEKİ ATIKSULARIN KİRLİLİK YÜKÜ AZALTILDI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2010 Çarşamba 16:41:05
Güncelleme :2 Haziran 2010 Çarşamba 17:31:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?