4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Atıl bilgisayarlar eğitime kazandırılıyor

ATIL BİLGİSAYARLAR EĞİTİME KAZANDIRILIYOR

Mersin'deki kamu kurum ve kuruluşlarındaki atıl bilgisayarlar, yeniden eğitime kazandırılıyor. Bakım ve onarımı yapılarak, rengarenk renklere de boyanan bilgisayarların, interaktif ortamda öğrencilerin İngilizce öğrenebilmesi için kullanıldığı bildirildi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de bir süre önce başlatılan; 'DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi' ile ilgili çalışmalar sürüyor. Sistemin uygulanabilmesi için eğitim kurumları bünyesinde 'Dil Laboratuarları' oluşturulduğu kaydedildi. İngilizce dil eğitiminin daha iyi bir noktaya taşınabilmesi adına yürütülen çalışmalar kapsamında Yenişehir İlköğretim Okulu bünyesinde oluşturulan laboratuarın açılışıysa Vali Hasan Güzeloğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi. İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Çelik ve Yenişehir Kaymakamı Eyüp Sabri Kartal'ın da hazır bulunduğu etkinlikte, açılış kurdelasını kesen Vali Güzeloğlu, daha sonra 'Dil Laboratuarı'nda interaktif ortamda İngilizce dil eğitimi alan öğrencilerle de bir süre sohbet etti.

Öte yandan, 'DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi' ile ilgili olarak İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Yenişehir Kaymakamı Eyüp Sabri Kartal, sistemle ilgili olarak başlatılan çalışmalarda önemli bir mesafe alındığını ifade ederek, daha önce Türkiye genelinde 10. sırada yer alan Mersin'in, ortaya konulan çabalarla birinci sıraya yükseldiğini anlattı. Sistemin uygulanabilmesi noktasında ihtiyaç duyulan bilgisayarların, kentte faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşlarındaki atıl vaziyetteki bilgisayarların, bakım ve onarımı yapılıp, rengarenk renklere boyanmasıyla karşılandığını, bu yolla da bugüne kadar toplam 620 adet bilgisayar elde edildiği bilgisini de verdi.

Tüm bu çalışmalarla birlikte Türkiye'de öncülük yaptıklarını savunan Kaymakam Kartal, 'DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi'nin öğrencilerin kısa bir zaman diliminde İngilizce öğrenip, bunu akıcı bir konuşma haline dönüştürülebilmesine katkı sunduğunu kaydetti. Kartal, bu kapsamda da amaçlarının İngilizce dil eğitiminin daha da üst noktalara taşınması olduğunu ifade ederek, klasik İngilizce eğitimi için bin saatlik bir eğitim gerekliyken, söz konusu sistemle birlikte bu sürenin 360 saate indirildiğinin altını çizdi.

ATIL BİLGİSAYARLAR EĞİTİME KAZANDIRILIYOR
ATIL BİLGİSAYARLAR EĞİTİME KAZANDIRILIYOR
ATIL BİLGİSAYARLAR EĞİTİME KAZANDIRILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2010 Cuma 14:58:05
Güncelleme :18 Haziran 2010 Cuma 15:21:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?