5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Atilla Olgaç'a suç duyurusu

Mersin Temiz Toplum Derneği (TTD), "10 Kıbrıslı Rumu öldürdüm" açıklamasıyla gündeme oturan aktör Atilla Olgaç hakkında suç duyurusunda bulundu. Dernek, Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği dilekçede Olgaç'ın akli dengesinin yerinde olup olmadığının araştırılmasını istedi.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Basın Merkezi'nde TTD Başkanı Mustafa Müderrisoğlu ile birlikte açıklama yapan Dernek Sözcüsü Ali Erdoğan Nomer, "Binlerce yıllık tarihimizde elleri bağlı esir insanı katletmek var mı? Hasta ruhlu, cani insanların yapabileceği münferit olayları asil bir ulusa mal etmeye çalışmak, bu ulusa karşı işlenmiş kasıtlı bir suçtur" dedi.

Olgaç'ın söz konusu eyleminin altında ülkesini ve ulusunu suçlu gösterme çabası olduğunu ileri süren Nomer, yaşananlarla birlikte Rumlardan özür dilemenin zemininin mi arandığı sorusununu gündeme taşıdı.

Türkiye'ye ve Türk halkına sürülmek istenen lekeyi kınadıklarını ve reddettiklerini kaydeden Nomer, açıklamaları nedeniyle de Olgaç hakkında Mersin Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Nomer, "Cumhuriyet Savcılığı'nı göreve davet ediyoruz. Olgaç'ın akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespitini, eğer dengesiz biriyse bu tip bir insanın toplumumuzda tiyatro yaparak sanat adı altında nifak tohumları saçmasının önüne geçilmesini istiyoruz. Eğer maksadında kasıt varsa da cezasını çekmesini talep ediyoruz. Haince, gereksiz yere gündem yaratanların sesleri basın ve yayın organlarından gelirken, ülkemizin suskun, mazlum ve masum insanları töhmet altında bırakılamaz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 21:51:14
Güncelleme :27 Ocak 2009 Salı 21:55:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?