4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Atletizm pisti tamamlandı

MERSİN'E SENTETİK YÜZEYLİ ATLEZİM PİSTİ KAZANDIRILDI

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, yaklaşık 2.5 milyon TL'lik bir bütçeyle yapımı büyük ölçüde tamamlanan sentetik yüzeyli atletizm pistinin, Mersin'de atletizm alanında yaşanan önemli bir eksikliği de giderdiğini söyledi. Aksoy, tesisin önümüzdeki mart ayında Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın katılımıyla açılacağı bilgisini de verdi.

Vali Aksoy, 2009 yılında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen çalışmaları değerlendirdi. Mersin genelinde 10 spor salonu, 5 stadyum ve 32 futbol sahası olduğu bilgisini veren Aksoy, tüm bunların yanında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü başta olmak üzere belediyeler, İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, üniversiteler ve spor kulüplerine ait toplam 453 spor tesisi bulunduğunu, bunun da 346'sının Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne ait olduğuna dikkat çekti.

2008 yılında kent genelindeki spor kulübü sayısının 188 iken bunun bir sonraki 2009 yılında 205'e yükseldiğinin altını çizen Aksoy, bunun yanında Türkiye Ligleri'nde mücadele eden takım sayısının 28, milli sporcu sayısının da 87 olduğunu vurguladı. Mersin'de 47 spor dalında toplam 77 bin 224 sporcunun olduğunu belirten Aksoy, antrenör sayısının bin 364, hakem sayısının da bin 965 olduğunu dile getirdi.

Geride bıraktığımız 2009 yılında Mersin'de bir uluslararası, 211 ulusal ve 3 bin 25'te yerel olmak üzere toplam 3 bin 237 sportif etkinlik gerçekleştirildiğine dikkat çeken Hüseyin Aksoy, spor tesisi yapım ve onarımının yanı sıra araç ve malzeme alımı, ödenek ve harcamaları konusunda da açıklamalarda bulundu. Aksoy, bu kapsamda da Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından bir milyon 934 bin 753 TL'lik ödeneğin bir milyon 706 bin 435 TL'sinin yatırımlar için harcandığı, bunun yanında da İl Özel İdaresi bütçesinden ayrılan bir milyon 250 bin TL'lik bütçenin tamamının harcandığını ifade etti.

 

"SENTETİK ATLETİZM PİSTİNİN AÇILIŞINI BAKAN ÖZAK YAPACAK"

Öte yandan merkez ilçe Yenişehir'de yer alan Macit Özcan Spor Kompleksi yanında yapımı tamamlanan; 'Sentetik Yüzeyli Atletizm Pisti'nde Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın ile birlikte incelemelerde bulunan Vali Hüseyin Aksoy, 54 dönümlük taşınmaz içinde 30 dönümlük alanda toplam 2.5 milyon TL'ye mal olan pistin kent açısından oldukça önemli olduğunu açıkladı.

Önümüzde ay faaliyete girecek olan pisttin, aynı zamanda da atletizm alanında yaşanan önemli bir eksikliği de gidermiş olduğunu ifade eden Aksoy, "Atletizm alanında oldukça önemli sporcular yetiştiren bir kentiz. Olimpiyatlarda Mersin'i ve Türkiye'yi başarıyla temsil eden Nevin Yanıt da bunlardan sadece biri. Böyle sporcuların yetişmesi ve Türk sporuna kazandırılması adına Mersin'in ihtiyacı olan sentetik düzeyli bu tartan atletizm pisti büyük ölçüde tamamlandı. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Sayın Faruk Nafiz Özak'ın da katılacağı bir törenle pistimizi açacağız" dedi.

Tesisle birlikte çok önemli sporcuların yetiştirileceğine de inandığını dile getiren Aksoy, tesiste halen Atletizm Milli Takımı'nın antrenmanlarını sürdürdüğünü belirterek, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "Tesis bir bütün olarak tamamlanmak üzere. Tesisin açılışından sonra bu pistimizde büyük organizasyonlar da gerçekleştirilecek. Bu tesis Avrupa Şampiyonası yapılabilecek kapasitede bir atletizm pisti oldu. Bu bakımdan böylesine güzel bir tesisi Mersin'e kazandırmanın memnuniyeti içerisindeyiz."

MERSİN'E SENTETİK YÜZEYLİ ATLEZİM PİSTİ KAZANDIRILDI
MERSİN'E SENTETİK YÜZEYLİ ATLEZİM PİSTİ KAZANDIRILDI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2010 Pazar 14:04:05
Güncelleme :14 Şubat 2010 Pazar 15:08:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?