2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Atletizm'de altın umudumuz Elvan Mersin'de

Kamp yaptığı Hilton Oteli’nde saat 21.00 sıralarında antrenörü Ertan Hatipoğlu ve takım arkadaşı Tezeta Dengesa ile birlikte Tevfik Sırrı Gür Stadı’na gelen Elvan, geleneğini bozmayarak, yarışmalar öncesi yine kameralara konuşmadı. Stat çimlerinde koşu ve sürat çalışması yapan milli atlet, bölgeye uyum sağlamaya çalıştı.

 Çalışmalarla ilgili bilgi veren antrenör Ertan Hatipoğlu, bütün antrenmanların tamamlandığını, detayların bittiğini belirterek, "Siz gazetecilerin deyimi ile haberler bitti, şimdi artık sıra sayfa düzenlemeye geldi" dedi. Elvan’ın günde ortalama 3 saat çalıştığını ifade eden Hatipoğlu, bu çalışmaları sabah ve akşam saatlerinde yaptığını söyledi.

 Gazetecilerin Elvan’ın Süreyya Ayhan’ın durumunu nasıl karşıladığı yönündeki soruları cevaplayan Hatipoğlu, "Elvan’ı bu olaydan oldukça uzak tutmaya çalıştık. Ancak Mersin’e gelir gelmez televizyonu açınca öğrendi. Zaten şüpheleniyordu. Çok hassas bir sporcu. Süreyya takım arkadaşı, bu duruma çok üzüldü. Alıştıra alıştıra söylemeye çalıştım. Moralinin bozulacağını biliyordum. Sakatlık olayı var çünkü. Sakatlık olayı beynine yerleşebilirdi. Beynine yerleşirse kendini sakatlıktan korumaya çalışırdı. 2-3 antrenmanımız kötü geçebilirdi. O iki sivri antrenmanı atlattıktan sonra olayı öğrenmiş oldu" diye konuştu. Olimpiyatlarda geçen dönem kaçırılan bir şampiyonluk olduğunun altını çizen Ertan Hatipoğlu, "Oradaki Ruslar’la hesabımız var. O hesabı kesmek zorundayız. Belki Paonormi’den sonra ilk defa bir atlet 5 bin ve bin 500 metrede finali kazanabilir" dedi.

Hatipoğlu, yarışmalardan kısa süre öncesi çalışmaları neden Mersin’de yaptığı konusundaki sorulara ise "Olimpiyatlardan önce 12-14 günlük uyum süreci vardır. Isı ve nem uyumunu da test etmemiz gerekir. Biz 15. gününde seviyesindeyiz. Bu nedenle Mersin’i tercih ettik" cevabını verdi.

Atina’daki olimpiyatlara Elvan Abeylegesse ile birlikte katılacak olan Tezeta Dengesa’dan ilk 8’e girmesini beklediğini kaydeden Hatipoğlu, Elvan için ise "Elvan için her taktik mübahtır. Her taktik de zaten sadece topuklarını izleyecekler" ifadesini kullandı.

Gazetecilerin Elvan’ın doping kontrolünden geçip geçmediği yönündeki bir sorusunu da yanıtlayan Ertan Hatipoğlu, "Elvan 2 yılda 50’ye yakın doping testine girdi. Zaten sık sık doping testi alınıyor. En son 5 Temmuz 2004’te doping testine girdi. Ondan önce de dünya rekoru kırdıktan sonra 11 Haziran 2004’de girdi" diye konuştu.

Hatipoğlu, Elvan’ın ülkesi Etiyopya’ya alınmayacağını bilip bilmediği konusundaki soruya ise "Duyduk, ama şu anda Etiyopya’yı düşünemeyeceğiz. Ben onlara cevabı 23 Ağustos akşamı saat 22.00’de Atina’da vereceğim" dedi.

iha-mersin
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2004 Cuma 10:31:43
Güncelleme :13 Ağustos 2004 Cuma 15:55:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?