5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Avcılara gece baskını

Mersin İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen av koruma çalışmaları kapsamında, avcılara gece baskını düzenlendi.

13-15 Şubat 2009 tarihleri arasında Mersin'in Anamur ve Bozyazı ilçelerinde bulunan 'Yaban Hayatı Geliştirme Sahası' ve diğer avlanma sahalarında gerçekleştirilen çalışmalarla birlikte koruma altındaki yaban keçisinin yanı sıra avlanma sezonu sona eren tavşan ve keklik türlerinin yasadışı avlanmanın önüne geçilmesi amaçlandığı kaydedildi.

Çalışmalara katılarak ekipleri yönlendiren, Mersin İl Çevre ve Orman Müdürü Hasan Saday, operasyonlar kapsamında yapılan ihbarlarda herhangi bir yasadışı durumla karşılaşmadıklarını, ancak buna rağmen denetimlerin sürdürüldüğünü söyledi. Saday, Mersin genelindeki yasadışı avlanmaya izin vermeyeceklerini ve bu durumun önüne geçilmesi noktasında da kararlı olduklarını vurguladı.

Yaban hayatın tahrip edilmesi noktasında en önemli faktörün kaçak ve yasadışı avcılık olduğuna işaret eden Saday, bu durumun önüne geçilerek doğal kaynakların korunması için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti. Saday, yasadışı avcılığın ilgili kurumlara ihbar edilmesinin de bir vatandaşlık görevi olduğunun altını çizdi.

Av kontrolü çalışmalarının yanında çevre yönetimi, ağaçlandırma ve fidanlık çalışmalarının yanı sıra ORKÖY Projesi çalışmalarının da 13-15 Şubat 2009 tarihleri arasında gerçekleştirildiği bilgisini veren Saday, inceleme ve denetimlerin de büyük ölçüde tamamlandığını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 17:19:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?