3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Avcılara sertifikaları verildi

Mersin’in Erdemli ilçesinde, Çevre ve Orman Müdürlüğü ile Avcılık, Atıcılık İhtisas Kulübü Derneği tarafından Halk Eğitim Merkezi'nde (HEM) açılan Avcı Eğitim Kursu’na katılan 77 kursiyere törenle sertifikaları verildi.

Erdemli HEM'de gerçekleştirilen törende 32 saatlik kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgeleri, HEM Müdürü İdris Dölek ve Erdemli Avcılık, Atıcılık İhtisas Kulübü Derneği Başkanı Mehmet Özer tarafından verildi.

HEM Müdürü İdris Dölek, törende yaptığı konuşmada, kursa katılanlara ekolojik denge, avcılığın felsefesi ve özü, avcılıkta ahlaki değerler, avcılıkla ilgili mevzuat, av için gerekli bilgiler, av silahları ve uygulanması, sağlık, av köpekleri, yırtıcılar ve ülkedeki av hayvanları ile ilgili bilgiler verildiğini belirterek, "Kursiyerlere Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri ile Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'ne bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü elemanları tarafından önemli bilgiler verildi. Bu kursa katılan avcılarımızın aldıkları eğitim çerçevesinde çevresine ve doğaya karşı daha bilinçli bir avlanma yapacaklarına inanıyorum. Halk Eğitim Merkezi olarak halkımızın talepleri doğrultusunda kurs açmaya devam edeceğiz. Şubat ayında 3. Dönem Avcı Eğitimi Kursu'nu açmayı planlıyoruz. Sertifika alan kursiyerlerimize başarılar diliyoruz” dedi.

Erdemli Avcılık, Atıcılık İhtisas Kulübü Derneği Başkanı Mehmet Özer ise, avcıların kursa katılmadan ve belge almadan avlanamayacaklarını, ruhsat alamayacaklarını ifade etti. Özer, “Bu kursun amacı doğayı ve çevreyi koruyan bilinçli avcılar yetiştirmektir. Doğayı koruyan bir avcının çevreye çok büyük katkılar sunacağına inanıyorum. Avcılarımızın kurslara katılmalarını ve bu bilgilere sahip olmalarını istiyor ve teşvik ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursa katılarak belge almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2008 Perşembe 10:10:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?