2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Avni Anıl'a saygı gecesi

Mersin Büyükşehir Belediye Konservatuvarı, ünlü besteci Avni Anıl adına düzenlenen gecede Türk Sanat Müziği ziyafeti çekti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen etkinliğe Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Soner Polat, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile çok sayıda davetli katıldı.

Ünlü besteci Avni Anıl anısına düzenlenen gecede; Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, Şef Şeyda Güner yönetiminde konuk sanatçılar Esra İçöz ve Gökhan Sezen'e eşlik ettiler. Avni Anıl'ın bestelerinin icra edildiği gecede, konuk sanatçılar izleyicilerden büyük alkış aldı.

İki bölümden oluşan ve yaklaşık 2 saat süren konserin sonunda konuk sanatçılar ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı sanatçılarını tebrik eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, "Mersin'de hayata geçirdiğimiz ve gurur duyduğum işlerin başında konservatuvar gelmektedir. Büyükşehir Belediye Konservatuvarı'nda her yıl yüzlerce kursiyere Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği dallarında eğitim verilmekte. Ayrıca Büyükşehir Konservatuvarı katıldığı birçok etkinlikte önemli başarılara imza atmıştır. Her yıl düzenlediğimiz Türk Müziği Festivali'nin üçüncüsünü 2009 yılı içinde gerçekleştireceğiz. Ünlü bestekar Avni Anıl adına düzenlenen bu gecede emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

Özcan konuşmasının ardından Tük Sanat Müziği Korosu ile birlikte parçalara eşlik etti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 16:05:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?