2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

'Avrasya Sirki' yeniden Toroslar'da

Dünyanın ilk Türk sirki olan Uluslararası Avrasya Sirki'nin, geçen yıl gördüğü büyük ilgi üzerine bu yıl da Mersin'de gösteri yapacağı bildirildi.

Mersin'in alt birim Toroslar Belediyesi'nin katkılarıyla Mersin'e gelen Uluslararası Avrasya Sirki, Tozkoparan Mahallesi Hasan Akel Lisesi yanına kurulan dev sirk çadırında, dünyaca ünlü akrobatlar, ateşbazlar, lastik kızlar, palyaçolar, aslan, leopar ve yılan şovlarıyla gösteriler sunacak.

Avrasya Sirki Koordinatörü Sümer Dinçer, Uluslararası Avrasya Sirki'nde Türk, Ukraynalı, Rus, Bulgar, Moğol ve Gürcüler'den oluşan 40 kişilik bir kadronun görev aldığını belirterek, geçen yıl gösterilen büyük ilgi üzerine Toroslar'da yeniden gösteri yapacaklarını kaydetti. Katkılarından dolayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'ya teşekkür eden Dinçer, gösterilerin 15 Şubat Cuma günü saat 19.00'da başlayacağını ifade ederek, 16 ve 17 Şubat'ta 13.00'da, 16.00'da ve 19.00'da tekrarlanacağını vurguladı.

Avrasya Sirki'ni ikinci kez Toroslar halkıyla buluşturmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Belediye Başkanı Hamit Tuna, insanların bir araya getirmenin iki yolu olduğuna dikkat çekerek, "Uluslararası Avrasya Sirki'ni yeniden bölgemize getirmekten dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Tabii biz rutin belediyecilik hizmetlerini yaparken insanları bir araya getirmenin iki yolu olduğunu biliyoruz. Biri sportif aktiviteler, diğeri de sosyal ve kültürel etkinliklerdir. Amacımız, insanların kaynaşması, tanışması, bir araya gelmesi ile sosyal kaynaşmanın bir şekilde temin edilebilmesi ve bölge insanının çağın gerektirdiği her türlü şartlardan faydalanabilmesidir. Bizim, Toroslar'ı çarşıya göndermeden kendi bölgesinde eğlencesini hatta kendi festivalini yapabilen bir belediyecilik anlayışımız var. Hizmeti bu bölgede yaşayan insanların ayağına getirmek için çalışıyoruz" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2008 Cuma 16:09:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?