2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Avrupalı gençlerin tarih gezisi

Mersin'in Silifke ilçesinde "Hayalimdeki Avrupa" adlı proje kapsamında İtalya'dan 5, Türkiye'den 9, Estonya'dan 8 ve Litvanya'dan 8 olmak üzere toplam 30 genç bölgenin tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Devlet Planlama Teşkilatı Ulusal Ajans Gençlik Programı Gençlik Değişimleri kapsamında desteklenen proje için ilçeye gelen Avrupalı gençler, 2030 yılının Avrupa'sına mektuplar yazarak hayallerindeki Avrupa modeli üzerinde atölye çalışmalarının yanı sıra bölgenin tarihi ve turistik yerlerini de gezerek bilgi sahibi oluyorlar. Avrupalı gençler ilçede bulunan Ayatekla Kilisesi, Roma Tapınağı ve Merkez Alaaddin Camisi'ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldılar.

Ayatekla Kilisesi, Roma Tapınağı ve Merkez Alaaddin Camisi'ni gezen Avrupalı gençler, Türkiye'de ve Silifke'de bulunmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını belirterek, "Boş zamanlarımızda Silifke'yi tanıma fırsatı buluyoruz. Tarih yönünden zengin bir ilçe olan Silifke'de kaldığımız süre içerisinde kültürel konularda bilgi sahibi oluyoruz" diye konuştular.

Silifke'nin en eski camisi olan Merkez Alaaddin Camisi'nde incelemelerde bulunan Avrupalı gençler, cami ve Müslümanların nasıl ibadet ettikleri konusunda caminin müezzini Ramazan Ayhan'dan bilgi aldılar. Camide Ezan dinleyen Avrupalı gençler daha sonra gezilerini tamamlayarak camiden ayrıldılar.

.
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 14:40:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?