30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Avukatların üçte biri kadın

MERSİN'DEKİ AVUKATLARIN YÜZDE 32'Sİ KADIN

Mersin Barosu'na kayıtlı olarak kentte bin 242 kişinin, 'avukatlık' mesleğini icra ettiği bildirildi. Söz konusu avukatların yüzde 32'sini kadınlar, geriye kalan yüzde 68'lik dilimi de erkekler oluştururken, Baro yönetimindeki kadınların oranın da yüzde 20 olduğu belirtildi.

İl Genel Meclisi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği ve Girişimciliği Destekleme Komisyonu'nca ortaya konulan verilere göre; Mersin Barosu'ndaki kayıtlı avukatların 398'inin kadın, 844'ünün ise erkek olduğu kaydedildi. Baro yönetimindeki kadınların temsil oranının yüzde 20 olduğuna dikkat çekilirken, bu oranın Disiplin Kurulu'nda yüzde 40, Türkiye Barolar Birliği (TBB) delegeliğindeyse yüzde 20 olduğu ifade edildi. Mersin Barosu Denetleme Kurulu'nun 3 üyesinin tamamının da kadınlardan oluştuğunun altı çizildi.

Söz konusu çalışmayla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği ve Girişimciliği Destekleme Komisyonu Başkanı İlksen Sorguç Dinçer, komisyon olarak Mersin Barosu'nda 16-17 Ekim 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilen genel kurul sonrasında oluşan yönetim, denetim, disiplin ve denetleme kurullarındaki kadınların temsil oranını masaya yatırdıklarını anlattı. Dinçer, baro başkanının erkek olmasına karşın, yönetim kurulundaki kadın temsil oranının yüzde 20 olmasının önemli bir gelişme olarak gördüklerini dile getirdi. Bunun yanında Disiplin Kurulu'nda yüzde 40 ve Denetleme Kurulu'nda ise yüzde 100 olduğunu, tüm bunların yanında kadınların barodaki genel temsil oranınsa yüzde 33 olarak kayıtlara geçtiğini vurgulayan Dinçer, “Bu olumlu tabloyu sergileyen Mersin Barosu'nu kutluyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2011 Cumartesi 12:04:00
Güncelleme :15 Ocak 2011 Cumartesi 14:57:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?