3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Avustralya'ya göçün 40. yılı

Türklerin Avustralya'ya göçünün 40. yıldönümü dolayısıyla Avustralya'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından Mersin'de bir fotoğraf sergisi açıldı.

'İşçi Olarak Geldik-Vatandaş Olarak Kaldık' adlı serginin açılışı, Mersin Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nde gerçekleştirildi.

Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Peter Doyle, etkinliğin Türklerin Avustralya'ya göçünün 40. yılı kapsamında düzenlendiğini belirterek organizasyonun daha önce Ankara, İstanbul ve Çanakkale'de gerçekleştirildiği hatırlattı.

Serginin; Türk ve Avustralyalıların bir araya gelmeleriyle oluştuğunu ifade eden Doyle, "Avustralya bir göçmenler ülkesi ve nüfusunun 4'te 1'i göçle geldi. Hepsini ulusal gücümüzün bir parçası olarak görüyoruz" dedi.

Sergiyi, 2006 yılında Lübnan'da yaşanan olaylar sonrası Avustralya vatandaşlarının tahliyesinde önemli bir rol oynaması dolayısıyla Mersin'de açmaya karar verdiklerini kaydeden Doyle, böylelikle Mersin'e olan vefa borçlarını da bir nebze olsa ödemeyi amaçladıklarını kaydetti.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy da Lübnan'da yaşanan olaylar sonrası Avustralya vatandaşlarının tahliyesi konusunda gösterilen çaba nedeniyle Avustralya Büyükelçiliği'nin Mersin Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde bir odayı bilgisayarla donattığını, bunun da önemli bir jest olduğunu belirtti. Vali Aksoy, serginin Mersin'de açılmasından dolayı Büyükelçi'ye teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Peter Doyle, 'İşçi Olarak Geldik-Vatandaş Olarak Kaldık' adlı sergiyle ilgili katılımcılara bilgi verdi. Devlet Resim ve Heykel Müzesi'ndeki serginin, 8 Kasım 2008 tarihine kadar ziyarete açık kalacağı kaydedildi.

Serginin açılış kokteyline Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şerif Eren, Mersin Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Çalışkan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İbrahim Kiper ve çok sayıda davetli katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 14:40:47
Güncelleme :28 Ekim 2008 Salı 17:45:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?