4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Avusturyalı ormancılar Mersin'de

AVUSTURYALI ORMANCILAR MERSİN'DE

Avusturya'dan gelen 9 kişilik bir heyet, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret ederek ormancılık faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Avusturya'nın Boku Üniversitesi'nden Prof. Dr. Rafael Klumbt başkanlığında Avusturya BFW Araştırma Enstitüsü araştırmacıları ve uygulamacılardan oluşan 9 kişilik heyet, beraberinde Batı Karadeniz Ormancılık Araştırma Müdürlüğü Botanik ve Silvikültür Araştırmaları Mühendisi Mehmet Tokcan eşliğinde Mersin'e geldi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Orman Fakültesi ve Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü'ne yaptıkları ziyaret ve incelemelerin ardından Mersin'e gelen heyet, buradaki ormancılık faaliyetleriyle ilgili incelemelerde bulundu.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nde yapılan çalışmalarla ilgili sunumu izleyen heyet, daha sonra Tarsus ve Çamlıyayla Orman İşletme Şefliği sınırları içerisindeki ormanlık bölgelerde incelemeler yaptı. İncelemeler sırasında Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara tarafından heyete, ormancılık faaliyetleri ve yapılan ağaçlandırma çalışmalarıyla ilgili bilgiler verildi. Heyet Başkanı Prof. Dr. Rafael Klumbt, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nde ormancılık adına yapılan çok değerli, bir o kadar da başarılı çalışmaları bizzat yerinde görmekten dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Ormancılıkta yeni ufuklara yelken açmamızı sağlayan çalışmalarınız, bize bir çok yeni şey öğretti. Ormancılık bilgilerimiz ve birikimimiz arttı" dedi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara ise, yaptıkları çalışmaların taktir görmesinin kendilerini memnun ettiğini ifade ederek, "Yaşayabileceğimiz başka bir dünya yok. Yaşanabilir bir çevre, yaşanabilir bir dünya için bizler elimizden gelen gayreti gösterip bu anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dili, dini, ırkı, rengi ne olursa olsun bizler dünyanın yeşil dokusunu arttırmak için çalışan ormancılarız. Bu nedenle barış, sevgi, hoşgörü ve dostluk temelleri üzerine kurulu bir dünyadır özlemimiz. Böyle bir dünya hepimize yeter" diye konuştu.

AVUSTURYALI ORMANCILAR MERSİN'DE
AVUSTURYALI ORMANCILAR MERSİN'DE
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2010 Çarşamba 13:14:03
Güncelleme :5 Mayıs 2010 Çarşamba 13:23:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?