3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Ay yıldızlı koyun derisi şaşırtıyor

Mersin'de, bir koyun derisinin üzerinde bulunan ay yıldız görenleri hayrete düşürüyor.

Kurban Bayramı'nda kestiği kurbanlık koyunun sırtında ay yıldız olduğunu gören polis memuru, tuzlayıp, şampuanla temizlediği deriyi evinin baş köşesine astı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görev yapan Kadir Kızmazcan (42), geçen Kurban Bayramı'nda Mersin'den aldığı kurbanlık koyunu kestikten sonra derinin sırt kısmında ay yıldız olduğunu fark etti.

Durumdan oldukça etkilenen Kızmazcan, deriyi şampuanla yıkadıktan sonra tuzlayarak kurumasını sağladı. Deri kuruduktan sonra ay yıldız daha da belirginleşti. Kızmazcan, ilginç bulduğu deriyi evinin başköşesine asarak, gelen misafirlerine de gösterdi.

Zamanla kulaktan kulağa yayılan ay yıldızlı derinin insanların ilgisini çektiğini ve evine sürekli misafir gelmeye başladığını anlatan Kadir Kızmazcan, "İçinde bulunduğumuz bu sıkıntılı günlerde, böyle bir durum birilerine ders olmalı. Türk'ün gücü Türk bayrağının varlığı bu tabloda herkese ders verecek nitelikte görünüyor" dedi.

Deriyi koruyabildiği kadar koruyacağını, ancak bir müze veya halka açık bir yerde sergilendiği takdirde daha da mutlu olacağını belirten Kızmazcan, "Bunun dünyada eşi benzerinin olduğunu düşünmüyorum. Ben elimden geldiğince korumaya çalışıyorum ama zamanla yıpranır mı orasını bilmiyorum. Bu yüzden yetkililer bu deriye sahip çıkarlarsa, bir müzede sergilenebilir ve turistlerin de ilgi odağı olabilir" diye konuştu.

Siyah tüyleri olan koyunun ay yıldızlı bölümünün beyaz olduğunu ve aralarında sarı tüylerin bulunduğunu ifade eden Kızmazcan, birçok yere incelettiğini ve beyazlığın koyunun doğuşundan varolduğunu belirttiklerini de sözlerine ekledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2008 Çarşamba 15:37:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?