4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Ayatekla restore edilecek

AYATEKLA KİLİSESİ'NDE ÇEVRE DÜZENLEMESİ

Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Ayatekla Kilisesinin çevre düzenlemesine başladıklarını açıkladı.

 

Başkan Öngel, İsa'nın havarilerinden St. Paul'dan etkilenen ve Hıristiyanlığı yaymak için çalışan Tekla'nın sığındığı Mukaddem Mahallesi Becili mevkiindeki Ayatekla Kilisesi'nin çevre düzenlemesinin yapılacağını ve restore edileceğini söyledi.

Başkan Öngel, Katolikler için büyük önemi bulunan Ayatekla kilisesi ve çevresindeki alanda mekansal düzenlemeleri gerçekleştirebilmek için Belediye, Mersin Valiliği, Silifke Kaymakamlığı ve Mersin Üniversitesi işbirliğinde çalışmaların devam ettiğini belirtti. Öngel,"Mersin Üniversitesi ile alanda analiz ve değerlendirme çalışmaları yapıldı. Bunun sonucunda çevre düzenleme projesi hazırlandı. Kısa ve uzun vadede yapılması gerekenler planlandı. Proje ve eylem planları ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nden ön izin alındı. Projenin gerçekleştirileceği alanın büyük bir kısmı özel mülkiyet içerisinde kalıyor. İlk etapta kamulaştırılması gereken alan 9 bin 635 metrekaredir. Bu alanların kamulaştırılması zorunluluğu projenin hayata geçirilmesini önemli ölçüde yavaşlattı" dedi.

Projede, bilet satış gişesi, kitap ve hediyelik eşya satış birimi, kafe ve tuvalet, alandaki gezi konforunu sağlayan yüzey kaplamaları, hareketleri kontrol etmeye yönelik çitler, bilgilendirme levhaları ve çöp kutuları bulunacak.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2010 Salı 09:55:00
Güncelleme :26 Ekim 2010 Salı 17:30:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?