3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Ayçiçeği buğdaya alternatif oluyor

Mersin'in Tarsus ilçesinde iyi sonuç alınmasının ardından çiftçilerin hızla yöneldiği ayçiçeği ekimi buğdaya alternatif oluyor.

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, geçtiğimiz yıllarda Tarsus çiftçisinin 15 bin dönüm alana ayçiçeği ekimi yaptığını bu yıl ise bu rakamın 20 bin dönüme çıktığını söyledi.

Ergezer, "İklim olarak Tarsus ayçiçeği için uygun bir yer. Türkiye genelinde yüksek verim alacağımıza inanıyorum. Yağışlar çok isabetli geldi. Geçen yıl ekilen ayçiçeğinden yüksek verim alındı, ekim alanını da bu yıl arttı. Bölgemizde 20 bin dönüm ayçiçeği ekimi yapıldı" dedi.

Buğday masraflı olduğu için artık çiftçinin ekmediğini belirten Ergezer, "Çünkü masraflarını karşılamıyor. Zaten aynı tarlaya üst üste iki defa buğday ektiğiniz zaman verim düşüyor. Mağdur durumda olan çiftçi, masrafı ve maliyeti düşük, kazancı yüksek ürünlere yöneliyor. Biz bunu geçtiğimiz yıllarda ayçiçeğinde gördük. Ayçiçeği buğdaya alternatif olacak" dedi.

20 bin dönüm ayçiçeğinde yüksek verim beklediklerini belirten Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, önümüzdeki yıllarda Tarsus'ta daha çok ayçiçeği ekimi yapılacağını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 15:20:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?