3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Azılı hırsız son işinde yakayı ele verdi

Mersin'de, çok sayıda hayvan hırsızlığı olayına karıştığı belirlenen şahıs, son işinde yakalandı.

Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan şüphelinin, yakalanmamak için ölen ağabeyinin kimliğini kullandığı tespit edildi.


Edinilen bilgiye göre, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi muhtemel hayvan hırsızlığı olaylarına karşı güvenlik tedbirlerini artıran Mersin Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, önceki gece Arpaçsakarlar beldesinde bir kasapta meydana gelen küçükbaş hayvan hırsızlığı olayının peşine düştü. 6 küçükbaş hayvanın çalındığı olayla ilgili olarak şüphelilerin kullandığı aracın plakasını belirleyen jandarma ekipleri, durumu polise bildirdi.


Yapılan çalışmalar sırasında plakası tespit edilen araç, Şevket Sümer Mahallesi Okan Merzeci Bulvarı üzerinde polis tarafından durduruldu. Araçta bulunan E.S. (30) adlı şüpheli, yakalanarak soruşturma için jandarma ekiplerine teslim edildi.
Hırsızlık olayı ile ilgili soruşturmayı sürdüren jandarma, yakalanan şahsın Mersin ve çevresinde 2006 yılından bu yana meydana gelen çok sayıda hayvan hırsızlığı olayının faili olduğunu tespit etti. Şüphelinin, 2006 yılından bu yana ölen ağabeyi B.S.'nin kimliğini kullandığı, bu yüzden kendisini uzun süre gizlemeyi başardığı ifade edildi.
Şüpheli E.S., daha önce ağabeyi adına teknik tespitlerin yapıldığı çok sayıda hırsızlık olayını gerçekleştirdiği iddiasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 16:00:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?