2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Babasının gözleri önünde boğuldu

Mersin'de, babası ile birlikte geldiği deniz kenarında serinlemek için denize giren 12 yaşında bir kız çocuğu, boğularak hayatını kaybetti.

Olay, Atatürk Parkı Mersin Liman havuzu içerisinde meydana geldi. Gündoğdu Mahallesi'ndeki evlerinden babası Mehmet Özoğlu ile birlikte Atatürk Parkı'na gelen 12 yaşındaki Müjde Özoğlu, babası kayalıklarının üzerinde otururken kendisi de serinlemek için elbiselerini çıkarmadan denize girdi.

Denizin sığ yerinde ayaklarını suya sokan kız çocuğu, bir anda ayağı kayıp derinliklere doğru ilerleyince çırpınarak çığlık çığlığa babasından yardım istedi. Kızının çığlıklarına yetişen baba Mehmet Özoğlu, yüzme bilmediği halde kendini denize attı.

Suyun içinde batıp çıkan kızını kurtarmaya çalışan baba Özoğlu, kendisi de boğulma tehlikesi geçirince boynuna sarılan kızının ellerinin ucundan kayıp gitmesini engelleyemedi. Kızını bırakıp güçlükle kendini kayalıklara atan çaresiz baba, gözyaşları içinde sahildeki vatandaşlardan yardım istedi.

Babanın acı dolu feryadına koşan vatandaşlar, denizde kaybolan kız çocuğunu kurtarmak için daldı ancak yapılan aramalardan bir sonuç alınamadı. Olay yerine gelen Mersin Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Müdürlüğü dalgıçları, denizde arama yaptı. Üç dalgıcın yaptığı aramalar sonunda Müjde Eroğlu'nun cesedine ulaşıldı. Cesedin denizden çıkarılışı sırasında olay yerine gelen anne Yıldız Özoğlu ile yakınları fenalık geçirdi. Sinir krizi geçirip kendini yerlere atan anneyi polisler sakinleştirmeye çalıştı.

Kızı gözleri önünde can veren baba Mehmet Özoğlu ise "Kızımı bana verin, evime götüreceğim onu" diye ağladı. Kızının deniz kenarında oynarken bir anda ayağı kayıp derinliklere sürüklendiğini anlatan Mehmet Özoğlu, "Ardından koştum, kurtarmaya çalıştım ama ben de boğuluyordum. Boynuma sarıldı, fakat onu kurtaramadım. Ellerimin ucundan kayıp gitti" dedi.

Dalgıç ekiplerince denizden çıkarılan Müjde'nin cesedi, otopsi yapılmak üzere Toros Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2008 Pazar 17:58:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Osman Baris Boz IP: 85.104.86.xxx Tarih : 29.07.2008 20:07:42

Allah Ailesine Sabır Versin Buna Benzer Bi olayla Karşılaştıgımız İçin ii Biliyorum Acısını Gökhan Kardeşimize buradan Tekrar Allah Rahmet Eylesin diorum Ve Allah Böle Bi Acıyı kımseye Yasatmasın diorum...